Home / SLOVENSKO / Kriminalisti klepli po prstoch pašerákom s cigaretami, počas akcie Kuriér zadržali 42 ľudí

Kriminalisti klepli po prstoch pašerákom s cigaretami, počas akcie Kuriér zadržali 42 ľudí

1.4.2022 (Webnoviny.sk) – Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) v rámci akcie Kuriér odhalil daňové úniky vo výške 3,3 milióna eur z nelegálneho predaja cigariet. Kriminalisti zadržali v Nitrianskom kraji 42 osôb, z toho osem bolo obvinených a päť z nich je väzobne stíhaných.

Cigarety bez kolkov

Páchatelia sú podozriví zo spáchania zločinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru v súbehu s prečinom nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov.

V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody od 3 do 8 rokov. Informovala o tom hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská v tlačovej správe.

Čierny trh s tabakom

„Ozbrojení príslušníci KÚFS so súhlasom krajského prokurátora vykonali vo februári tohto roka v Nových Zámkoch a v obci Topoľníky (okres Dunajská Streda) dve rozsiahle prehliadky, počas ktorých sa im podarilo odhaliť ďalší nelegálny biznis s cigaretami. Počas prehliadky prvej priemyselnej haly zaistili kartónové škatule s obsahom hnedožltej hmoty so zápachom po tabaku v celkovom množstve 16,8 tony a vyše 4,4 milióna kusov cigariet rôznych značiek. Okrem toho zaistili aj kompletné technologické zariadenie na spracovanie tabaku a výrobu cigariet, rušičku signálu, či nepodarky z výroby cigariet,“ informuje Rybanská.

Pri obhliadke druhej priemyselnej haly v obci Topoľníky kriminalisti zaistili kamión so 495-tisíc kusmi cigariet bez označenia platnou kontrolnou známkou. Vyšetrovanie ukázalo, že ani jeden zo skladov nebol registrovaný podľa zákona o spotrebnej dani z tabakových výrobkov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: akcia Kuriér, Daňové úniky, Pašovanie cigariet
Zdroj: Webnoviny.sk – Kriminalisti klepli po prstoch pašerákom s cigaretami, počas akcie Kuriér zadržali 42 ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *