Home / EKONOMIKA / Firmy majú poslednú možnosť požiadať o preplatenie nákladov na povinné testovanie zamestnancov

Firmy majú poslednú možnosť požiadať o preplatenie nákladov na povinné testovanie zamestnancov

31.3.2022 (Webnoviny.sk) – Firmy vo štvrtok majú poslednú možnosť požiadať o preplatenie nákladov na povinné testovanie zamestnancov. Konečný termín je 31. marec. Ministerstvo hospodárstva SR potvrdilo, že na žiadosti podané po tomto dátume nebude prihliadať.

Povinné testovanie zamestnancov zaviedla vláda na konci novembra v snahe znížiť šírenie koronavírusu. Povinne sa testovalo v decembri a januári. V záujme zníženia administratívnej záťaže a čo najplynulejšieho vybavovania žiadostí rezort odporúčal podať jednu spoločnú žiadosť za oba mesiace.

Žiadosti sa podávajú cez portál slovensko.sk. Ministerstvo nezasiela informáciu o schválení žiadosti, ale iba upozornenie o neschválení, aby mali žiadatelia možnosť podať novú opravenú žiadosť.

Zdroj: Webnoviny.sk – Firmy majú poslednú možnosť požiadať o preplatenie nákladov na povinné testovanie zamestnancov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *