Home / SLOVENSKO / Slovinsko zavádza novú elektronickú známku pre úhradu mýta. Majitelia flotíl ju môžu platiť kartou DKV

Slovinsko zavádza novú elektronickú známku pre úhradu mýta. Majitelia flotíl ju môžu platiť kartou DKV

15.12.2021 (Webnoviny.sk) –
Osobné autá a dodávky do 3,5 tony prechádzajú na e-známku
Elektronická známka je povinná na diaľniciach a rýchlostných cestách

V Slovinsku môžu prevádzkovatelia vozidiel s hmotnosťou do 3,5 tony platiť mýto pomocou elektronickej diaľničnej známky, ktorá nahrádza súčasnú „nalepovaciu“ známku. Mýtna povinnosť sa vzťahuje na slovinské diaľnice a rýchlostné cesty.

Ročné e-známky sa budú predávať od 1. decembra 2021. Elektronické diaľničné známky s týždennou a mesačnou platnosťou budú k dispozícii od 1. februára 2022. Pri kúpe e-známky používateľ zaregistruje evidenčné číslo vozidla, ktoré počas jazdy automaticky naskenujú kontrolné zariadenia.

DKV Mobility, európsky poskytovateľ služieb pre mobilitu, ponúka svojim zákazníkom pohodlnú bezhotovostnú platbu palivovou kartou. E-známky je možné zakúpiť s kartou DKV na čerpacích staniciach OMV a MOL v Slovinsku a pri slovinských hraniciach. Výhodou pre zákazníkov je praktická a transparentná fakturácia, ako aj rýchle pokračovanie cesty bez zdržania.

„Slovinsko je dôležitou tranzitnou krajinou medzi južnou a strednou Európou. Sme radi, že môžeme našim zákazníkom ponúknuť praktické riešenie, ktoré im uľahčí a zjednoduší podnikanie,“ hovorí Jérôme Lejeune, generálny riaditeľ spoločnosti DKV Mobility pre oblasť mýta.

Okrem elektronickej diaľničnej známky pre Slovinsko ponúka spoločnosť DKV Mobility aj širokú škálu riešení na platbu mýta vo viac ako 30 európskych a mimoeurópskych krajinách. Patria sem rôzne rôzne známky, mýtne boxy atď.

DKV Euro Service je top poskytovateľom služieb v oblasti mobility

DKV Euro Service je jedným z popredných poskytovateľov služieb v oblastiach mobility pre dopravný a logistický priemysel. Už od roku 1934 ponúka profesionálom v doprave množstvo služieb zameraných na optimalizáciu nákladov a efektívne riadenie vozových parkov na európskych cestách. Medzi ne patria napríklad bezhotovostné platby za produkty a služby u viac ako 180 000 obchodníkov so širokým portfóliom ponúkaných značiek a tiež služby jednotnej úhrady mýta alebo vratiek dane z pridanej hodnoty či spotrebnej dane.

DKV Euro Service je súčasťou DKV MOBILITY. Spoločnosť je zastúpená v 45 krajinách, zamestnáva viac ako 1 300 pracovníkov po celej Európe a v roku 2020 dosiahla obrat vo výške 9,3 miliardy eur. Aktuálne je v obehu viac než 5,1 milióna servisných kariet DKV a palubných jednotiek u približne 213 000 zákazníkov. Tento rok bola karta DKV vyhlásená po sedemnásty raz za sebou za „Najlepšiu značku“ v kategórii palivových a servisných kariet. Viac informácií o DKV na webe www.dkv-euroservice.com.

Informačný servis

Viac k témam: DKV Euro Service, elektonická známka, Mýto, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovinsko zavádza novú elektronickú známku pre úhradu mýta. Majitelia flotíl ju môžu platiť kartou DKV © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka vyjadrila uznanie a podporu všetkým učiteľom: Napĺňate svoje poslanie napriek podmienkam, v akých pracujete

Ako na svojej sociálnej sieti pri príležitosti Dňa učiteľov uviedla, mnohí z učiteľov napĺňajú svoje poslanie nie vďaka, ale napriek podmienkam, v akých pracujú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *