Home / EKONOMIKA / Cestovná kancelária Tui eviduje pokles tržieb, vykázala celoročnú stratu viac ako dve miliardy libier

Cestovná kancelária Tui eviduje pokles tržieb, vykázala celoročnú stratu viac ako dve miliardy libier

8.12.2021 (Webnoviny.sk) – Cestovná kancelária Tui vo svojom uplynulom účtovnom roku, ktorý sa skončil v závere septembra, evidovala pokles tržieb o 40 percent na 4,03 miliardy libier. Firma zároveň uviedla, že už druhý rok skončila vo veľkej celoročnej strate, a to v objeme 2,09 miliardy libier.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Je to však menej negatívny výsledok v porovnaní so stratou 2,7 miliardy libier za predchádzajúci účtovný rok. Informuje o tom portál news.sky.com.

Generálny riaditeľ spoločnosti Tui Fritz Joussen sa vyjadril, že firma mala „úspešné leto“ po obnovení cestovania a že v poslednom kvartáli sa „významne zotavila“. „Očakávame, že leto 2022 vráti rezervácie na úrovne podobné s obdobím predpandemického roku 2019,“ dodal.

Firma však upozornila, že najnovšie obavy zo šírenia ochorenia COVID-19 by mohli poškodiť zimnú dovolenkovú sezónu. „Rozsiahlejšie správy v médiách o rastúcej miere infekcií a objavenie sa nového variantu omikron oslabilo pozitívnu dynamiku, hlavne pre zimné obdobie,“ dodala spoločnosť Tui.

(1 EUR = 0,84933 GBP)

Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, pokles tržieb
Zdroj: Webnoviny.sk – Cestovná kancelária Tui eviduje pokles tržieb, vykázala celoročnú stratu viac ako dve miliardy libier © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívci odhaľujú nedostatky plánovaných zmien vo verejnom obstarávaní. Koalícii ponúkajú návod na opravu (video)

Pozmeňujúcimi návrhmi mieni urýchliť investície aj verejné obstarávanie a podporiť stavebníctvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *