Home / EKONOMIKA / Pre neodôvodnené vymazanie z obchodného registra sa na ministerstvo spravodlivosti obrátilo asi 150 firiem

Pre neodôvodnené vymazanie z obchodného registra sa na ministerstvo spravodlivosti obrátilo asi 150 firiem

7.12.2021 (Webnoviny.sk) – Na Ministerstvo spravodlivosti SR sa pre nedôvodné vymazanie z Obchodného registra SR obrátilo približne 150 subjektov.

Rezort minulý týždeň vyzval firmy, ktoré sa domnievajú, že v registri po „čistení“ mali ostať, aby ho kontaktovali. Čas mali do 3. decembra.

Ozvali sa aj iné subjekty

Medzi vymazanými spoločnosťami, ktoré reagovali na výzvu, je približne 30 subjektov s inými problémami, ktoré sú podľa zákona dôvodom pre ich zrušenie.

„Napriek značne nízkemu počtu spoločností, ktoré zareagovali, že v dôsledku nedodržania povinností boli vymazané z obchodného registra, analyzujeme naďalej závažnosť následkov z toho pre nich plynúcich,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca ministerstva Peter Bubla.

Aj na základe doplňujúcich informácií pritom podľa neho rezort v nasledovných dňoch zváži, či je z jeho strany v tejto veci potrebný osobitný postup.

Na register musí byť spoľahnutie

Ako upozornilo ministerstvo, čistenie obchodného registra je dôležité najmä vzhľadom na právnu istotu tretích osôb v správnosť údajov zapísaných v registri.

Tieto tretie osoby sa tak podľa neho môžu na takto zapísané údaje v obchodnom registri spoľahnúť.

Zároveň sa môžu spoľahnúť aj na to, že obchodujú s relevantným partnermi, teda so spoločnosťami, ktoré sú na obchodovanie oprávnené.

Viac k témam: Obchodný register
Zdroj: Webnoviny.sk – Pre neodôvodnené vymazanie z obchodného registra sa na ministerstvo spravodlivosti obrátilo asi 150 firiem © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *