Home / EKONOMIKA / Štátne rezervy obstarali materiály za desiatky miliónov eur, najviac išlo pre zdravotníkov

Štátne rezervy obstarali materiály za desiatky miliónov eur, najviac išlo pre zdravotníkov

1.12.2021 (Webnoviny.sk) – Správa štátnych hmotných rezerv (SSHR) SR sa za posledný rok plne sústredila na obstarávanie a poskytovanie osobných ochranných prostriedkov a zdravotníckych pomôcok v súvislosti s vyhlásenou mimoriadnou situáciou a núdzovým stavom z dôvodu vypuknutia pandémie koronavírusu COVID-19.

Vyplýva to z Informácii o stave pohotovostných zásob, ktorú v stredu vzala na vedomie vláda.

Milióny pohotovostných zásob

„Činnosť SŠHR SR sa v oblasti pohotovostných zásob z dôvodu pandémie koronavírusu COVID-19 zamerala predovšetkým na zabezpečenie dostatočného množstva položiek nevyhnutných pre príslušný, najmä zdravotnícky personál, ako aj na poskytovanie skríningových antigénových testov, prostredníctvom ktorých sa podarilo odhaliť množstvo osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19,“ uvádza sa v materiáli.

Prostredníctvom kúpnych zmlúv sa od októbra minulého roku do septembra tohto roku podľa materiálu zabezpečilo viac ako 87 miliónov kusov pohotovostných zásob za takmer 120 miliónov eur.

Drahé nesterilné rukavice

Z toho najväčšiu časť tvoria skríningové testy na diagnostiku ochorenia COVID-19. Dohromady išlo o 21,9 milióna kusov za vyše 99 miliónov eur. Druhou najdrahšou položkou boli nesterilné chirurgické rukavice a treťou jednorázové ochranné obleky.

SŠHR vytvára pohotovostné zásoby na základe zákona v spolupráci s príslušnými ústrednými orgánmi štátnej správy a okresnými úradmi.

Viac k témam: Koronavírus, Verejné obstarávanie, Zdravotnícky materiál
Zdroj: Webnoviny.sk – Štátne rezervy obstarali materiály za desiatky miliónov eur, najviac išlo pre zdravotníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *