Home / SLOVENSKO / Matovič a Kollár predstavili „ponuku, ktorá sa neodmieta“. Očkovanie a prevádzky chcú podporiť sumou 500 miliónov eur (naživo)

Matovič a Kollár predstavili „ponuku, ktorá sa neodmieta“. Očkovanie a prevádzky chcú podporiť sumou 500 miliónov eur (naživo)

26.11.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 26. novembra 13:50

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) mali brífing na tému „Ponuka, ktorá sa neodmieta“.

Viac o téme: Koronavírus

Uviedli, že štát chce poskytnúť 500 miliónov eur prevádzkam, ktoré utrpeli škody počas pandémie ochorenia COVID-19. Peniaze sa k nim majú dostať cez zaočkovaných dôchodcov, ich deti či vnúčatá, ktorí použijú 500 eurové poukazy vo vybraných podnikoch a službách.

Viac o téme: Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku

Má sa to týkať hotelov, penziónov, reštaurácií a kaviarní, ďalej tiež divadiel, galérií a kín v rámci kultúrnych podujatí. Tretí sektor, ktorý chce Matovič podporiť, zahŕňa poskytovanie služieb, aké ponúkajú kaderníctvá, kozmetické a masérske salóny, aquaparky, wellness centrá, posilňovne a športové kluby.

Cieľom je podporiť očkovanie u približne 380-tisíc Slovákov vo veku nad 60 rokov, ktorí v súvislosti s ochorením COVID-19 patria medzi rizikové skupiny. Matovič očakáva, že by sme na konci kampane mohli mať milión zaočkovaných dôchodcov. Jeho návrh podporuje aj Kollár, nakoľko jeho strana Sme rodina je proti povinnému očkovaniu, ktoré viacerí odborníci časom zvažujú.

Video: Tlačová konferencia

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Minister financií SR, Podpredseda Národnej rady SR (NR SR)
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič a Kollár predstavili „ponuku, ktorá sa neodmieta“. Očkovanie a prevádzky chcú podporiť sumou 500 miliónov eur (naživo) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *