Home / EKONOMIKA / Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku stúpa, najviac je Ukrajincov

Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku stúpa, najviac je Ukrajincov

26.9.2021 (Webnoviny.sk) – Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku v auguste opäť mierne vzrástol. V minulom mesiaci na Slovensku pracovalo 68,8 tisíca cudzincov, čo bolo o 422 osôb viac ako v júli.

Z EÚ je najviac Rumunov

Počet cudzincov, ktorí si u nás zarábajú, pritom od februára minulého roka až do marca tohto roka nepretržite klesal. Vlani vo februári u nás pracovalo 78,2 tisíca občanov z iných krajín. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najpočetnejšou skupinou cudzincov pracujúcich na Slovensku sú naďalej Ukrajinci. V minulom mesiaci ich na slovenskom trhu práce pribudlo 373, čím celkový počet Ukrajincov pracujúcich u nás stúpol na 19,2 tisíca. Počet Srbov pracujúcich na Slovensku sa minulý mesiac zvýšil o 39 osôb na 9,8 tisíca.

Spomedzi občanov z krajín Európskej únie bolo na Slovensku najviac Rumunov, ktorých u nás pracovalo 7,3 tisíca, nasledovali Česi so 6-tisíc pracovníkmi a na treťom mieste boli Maďari, ktorých za prácou na Slovensko prišlo 5-tisíc.

Traja z desiatich cudzincov pracujú v Bratislave

Traja z desiatich cudzincov na Slovensku pracovali ku koncu minulého mesiaca v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 21,7 tisíca cudzincov.

Nasleduje okres Trnava, ktorý v rovnakom období zaevidoval 4,6 tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Malackách vykázal 2,3 tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len 10 cudzích štátnych príslušníkov pracovalo na konci augusta okrese Medzilaborce.

Viac k témam: cudzinci, pracovné mieta
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku stúpa, najviac je Ukrajincov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *