Home / SVET / Rusko začína s výstavbou nových bojových lodí, Putin dal príkaz aj na zostrojenie jadrových ponoriek

Rusko začína s výstavbou nových bojových lodí, Putin dal príkaz aj na zostrojenie jadrových ponoriek

23.8.2021 (Webnoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok odštartoval výstavbu nových jadrových ponoriek a ďalších bojových lodí. Tie sú súčasťou rozsiahleho úsilia o modernizáciu ruskej armády uprostred napätia so Západom.

Šéf Kremľa vo videohovore dal príkaz na zostrojenie dvoch jadrových ponoriek vyzbrojených medzikontinentálnymi balistickými raketami, dvoch ponoriek na dieselový pohon a dvoch korviet.

Postavia ich v lodeniciach v Severodvinsku, Petrohrade a Komsomoľsku na Amure.

„Budeme naďalej posilňovať potenciál ruského námorníctva, rozvíjať jeho základne a infraštruktúru, vyzbrojovať ho najmodernejšími zbraňami. Silné a suverénne Rusko potrebuje silné a vyvážené námorníctvo,“ povedal Putin.

Kremeľ urobil z modernizácie armády najvyššiu prioritu, pretože vzťahy so Západom po ruskej anexii ukrajinského polostrova Krym v roku 2014 oslabli na najnižšiu úroveň od konca studenej vojny.

Viac k témam: bojové lode, jadrové ponorky, zbrane
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko začína s výstavbou nových bojových lodí, Putin dal príkaz aj na zostrojenie jadrových ponoriek © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *