Home / SLOVENSKO / Exriaditeľ SIS Pčolinský zostáva vo väzbe, sudca zamietol jeho žiadosť o prepustenie

Exriaditeľ SIS Pčolinský zostáva vo väzbe, sudca zamietol jeho žiadosť o prepustenie

13.8.2021 (Webnoviny.sk) – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici zamietol žiadosť bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra P. o prepustenie z väzby na slobodu. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Toto rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, pretože obvinený podal proti nemu sťažnosť. Rozhodovať tak bude Najvyšší súd SR.

Sudca ŠTS tiež zamietol žiadosť obvineného o nahradenie väzby jeho písomným sľubom a aj žiadosť o nahradenie väzby s dohľadom probačného a mediačného úradníka. Obvinený je naďalej v kolúznej a preventívnej väzbe.

Bývalý šéf SIS Vladimír P. čelí obvineniu, že za úplatok 20-tisíc eur zastavil odpočúvanie a rozpracovanie momentálne obvineného podnikateľa Zoroslava K.

Druhé obvinenie je podľa medializovaných informácií založené na podozrení, že sprostredkoval sumu desaťtisíc eur policajtovi Mariánovi K. za to, aby sa neriešili podozrenia voči známej nadnárodnej stavebnej spoločnosti.

Viac k témam: kolúzna väzba, súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Exriaditeľ SIS Pčolinský zostáva vo väzbe, sudca zamietol jeho žiadosť o prepustenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vyššie štandardy bývania pre rómske komunity? Ficova vláda vyčlenila takmer šesť miliónov eur na usporiadanie vlastníctva 

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pripravil a vyhlásil výzvu v nadväznosti na programové obdobie 2014-2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *