Home / SLOVENSKO / Polarizácia spoločnosti sa prehlbuje, Pellegrini s delením ľudí na dva tábory nesúhlasí

Polarizácia spoločnosti sa prehlbuje, Pellegrini s delením ľudí na dva tábory nesúhlasí

23.7.2021 (Webnoviny.sk) – Zvýhodňovanie očkovaných vytvára občanov dvoch kategórií. Na tlačovej konferencii to uviedol predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Reagoval tým na návrh novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, o ktorom rokuje parlament na aktuálnej schôdzi.

Viac o téme: Koronavírus

Ako Pellegrini konštatoval, podľa tohto zákona budú mať určitý stupeň kvality života zaočkovaní, respektíve k nim môžu patriť tí, ktorí si budú môcť ekonomicky dovoliť nepretržité PCR testovanie. Druhú kategóriu budú tvoriť všetci ostatní.

„Pre stranu Hlas-SD je neprijateľné, aby boli ľudia ekonomickými a sociálnymi nástrojmi tlačení k očkovaniu,“ povedal predseda strany s tým, že očkovanie musí byť vlastným rozhodnutím každého občana. Vláda podľa neho tlačí ľudí k očkovaniu neprijateľnými metódami, nie pozitívnou kampaňou či presviedčaním, ale sociálnym a ekonomickým nátlakom.

Návrh novely podľa neho prehlbuje polarizáciu spoločnosti a takéto snahy ešte viac prispievajú k napätosti a rozdeleniu spoločnosti na dva znepriatelené tábory.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, Národná rada SR, novela zákona
Zdroj: Webnoviny.sk – Polarizácia spoločnosti sa prehlbuje, Pellegrini s delením ľudí na dva tábory nesúhlasí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *