Home / EKONOMIKA / Slovákov od míňania peňazí neodradila ani koronakríza, nákupy cez e-shopy stúpli takmer o polovicu

Slovákov od míňania peňazí neodradila ani koronakríza, nákupy cez e-shopy stúpli takmer o polovicu

6.3.2021 (Webnoviny.sk) – Nákupy na internete sú čoraz populárnejšie. Vyplýva to zo štúdie Mastercard. Až 91 percent Slovákov nakupuje na internete aspoň občas, podľa nákupných dát spoločnosti Mastercard na e-shopoch zaplatili medziročne o 47 percent viac.

Najobľúbenejším spôsobom platby je v 57 percentách prípadov platba kartou cez internet. Naproti tomu, platba v hotovosti na dobierku klesla v porovnaní s predchádzajúcim rokom o 21 percentuálnych bodov a využila ju viac ako tretina zákazníkov.

Rýchle a jednoduché platby

Všeobecne dôvera v bezpečnosť platieb kartou na internete rastie. Iba 15 percent Slovákov vyjadrilo nedôveru. „Robíme všetko pre to, aby nákupy na internete boli čo najbezpečnejšie a užívateľsky najprívetivejšie. Je to dôležité najmä v čase, keď je obmedzená možnosť nakupovať iným, tradičnejším spôsobom,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Mastercard pre Slovensko a Českú republiku Michal Čarný.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Pre takmer polovicu zákazníkov je dôležité, aby boli platby čo najjednoduchšie a rýchle. Pri pravidelných nákupoch si tak zákazníci môžu napríklad bezpečne uložiť svoje údaje u obchodníka.

Ľudia si svoje dáta chránia

O možnosti uložiť si bezpečne svoje dáta u predajcu vedelo už 73 percent respondentov, využilo ju zatiaľ 33 percent zákazníkov, a to najmä pri streamovacích službách. Až 31 percent si svoje dáta u internetových obchodníkov neukladá. Je to jeden zo spôsobov, ako si opýtaní svoje dáta chránia.

Výsledky štúdie spoločnosti Mastercard iResearch 2020 sú založené na odpovediach 1 000 respondentov v produktívnom veku od 18 do 64 rokov metódou online panelu.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, online nákupy, prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovákov od míňania peňazí neodradila ani koronakríza, nákupy cez e-shopy stúpli takmer o polovicu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívci odhaľujú nedostatky plánovaných zmien vo verejnom obstarávaní. Koalícii ponúkajú návod na opravu (video)

Pozmeňujúcimi návrhmi mieni urýchliť investície aj verejné obstarávanie a podporiť stavebníctvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *