Home / SVET / Nemecko predĺžilo lockdown, postupne však otvorí školy a kaderníctva

Nemecko predĺžilo lockdown, postupne však otvorí školy a kaderníctva

11.2.2021 (Webnoviny.sk) – Nemecká kancelárka Angela Merkelová a premiéri šestnástich spolkových krajín sa dohodli na opätovnom otvorení škôl a kaderníctiev v nadchádzajúcich týždňoch. Lockdown zameraný na zabrzdenie šírenia koronavírusu však predĺžili do 7. marca pre obavy, že nové varianty vírusu by mohli zastaviť pokles počtu nových prípadov.

Viac o téme: Koronavírus

Merkelová a krajinskí premiéri sa v stredu dohodli, že malé predajne či múzea sa v Nemecku otvoria až po tom, ako počet nových potvrdených infekcií klesne na 35 týždenne na 100-tisíc obyvateľov.

Doteraz bolo cieľom nemeckej vlády znížiť počet nových nákaz pod hranicu 50 týždenne na 100-tisíc obyvateľov. Pribúdanie infekcií koronavírusom v Nemecku kulminovalo tesne pred Vianocami na úrovni takmer 200 týždenne na 100-tisíc obyvateľov, ale doteraz kleslo na 68 týždenne.

Jednotlivé spolkové krajiny budú môcť opäť otvoriť základné a materské školy a napríklad Berlín oznámil, že vyučovanie na základných školách bude postupne obnovovať od 22. februára. Niektorí krajinskí premiéri argumentovali, že takýto krok je nutný, aby sa zmenšilo zaťaženie rodičov.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, lockdown, zatvorené školy
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecko predĺžilo lockdown, postupne však otvorí školy a kaderníctva © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľské úrady zatkli muža, ktorý chcel pomôcť Rusom s atentátom na ukrajinského prezidenta Zelenského

Podozrivý sa podľa prokuratúry usiloval o kontakt s Rusmi priamo zapojenými do vojny na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *