Home / SVET / Talianska vláda i naďalej odmieta lyžovačky, zákaz vychádzania bude platiť aj cez Vianoce

Talianska vláda i naďalej odmieta lyžovačky, zákaz vychádzania bude platiť aj cez Vianoce

27.11.2020 (Webnoviny.sk) – Talianska vláda napriek odporu severných regiónov trvá na zákaze dovoleniek v lyžiarskych strediskách počas vianočných sviatkov.

Zimná turistická sezóna ma zásadný hospodársky význam, strediská ale možno otvoriť, až keď poľaví epidémia, čo môže trvať jeden a pol mesiaca, uviedol minister pre regionálne záležitosti Francesco Boccia. Vláda zároveň potvrdila, že zákaz vychádzania po 22:00 bude platiť aj počas Vianoc.

Taliansky minister zdravotníctva Roberto Speranza v stredu uviedol, že celoštátny zákaz dovoleniek v lyžiarskych strediskách počas vianočných sviatkov bude vzhľadom na pandemickú situáciu nevyhnutný.

Viac o téme: Koronavírus

Bývalý taliansky eurokomisár a predseda Európskeho parlamentu (EP) Antonio Tajani vyzýva na celoeurópsku reguláciu prevádzky lyžiarskych stredísk počas Vianoc. Tá by mala zabrániť situácii, kedy by Taliani počas sviatkov odchádzali na dovolenky do zahraničia a domov sa vracali bez akejkoľvek kontroly.

Plošné zatvorenie lyžiarskych centier odmieta Rakúsko. Predstaviteľ Európskej komisie k tomu uviedol, že rozhodnutie v tejto oblasti je zvrchovanou vecou členských štátov únie a Brusel do sporov nemôže a nebude zasahovať.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, lyžovačka
Zdroj: Webnoviny.sk – Talianska vláda i naďalej odmieta lyžovačky, zákaz vychádzania bude platiť aj cez Vianoce © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *