Home / SLOVENSKO / Letecké opravovne Trenčín uzavreli zmluvu s Rusmi, dotkne sa dvoch typov vrtuľníkov

Letecké opravovne Trenčín uzavreli zmluvu s Rusmi, dotkne sa dvoch typov vrtuľníkov

12.11.2020 (Webnoviny.sk) – Letecké opravovne Trenčín uzavreli zmluvu o poskytovaní služieb pre konštrukčno-technologickú podporu generálnych opráv vrtuľníkov typu Mi-8 a Mi-17. Zmluvu medzi spoločnosťou JSC Russian Helicopters a Leteckými opravovňami Trenčín, jej generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Ľubomírom Galkom podpísali 6. novembra v Moskve.

Na podpisovaní sa zúčastnili aj zástupcovia organizácií JSC Rosoboronexport, Federal Service of Military-Technical Cooperation, štátnej korporácie Rostec a veľvyslanectva Slovenskej republiky. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Uzavretiu finálneho kontraktu predchádzala takmer dvojmesačná komunikácia a niekoľko osobných rokovaní na Slovensku aj v Rusku.

„Máme záujem o úplne inú kvalitu spolupráce s ruskou stranou, než ako tomu bolo doteraz. Či už vypustením rôznych medzičlánkov pri obstarávaní náhradných dielov alebo preverovaní ich originality, ktoré častokrát v minulosti len komplikovali a predražovali obchodné vzťahy, ale napríklad aj oveľa transparentnejšou komunikáciou a čistými vzťahmi. A aj o tomto sme veľmi otvorene informovali našich partnerov z Ruska“, zhodnotil priebeh a výsledok rokovaní Galko.

Viac k témam: Letecké opravovne Trenčín
Zdroj: Webnoviny.sk – Letecké opravovne Trenčín uzavreli zmluvu s Rusmi, dotkne sa dvoch typov vrtuľníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *