Home / SLOVENSKO / Matovič: Slovensko možno čaká ďalšie celoplošné testovanie, v hre je aj lockdown

Matovič: Slovensko možno čaká ďalšie celoplošné testovanie, v hre je aj lockdown

7.11.2020 (Webnoviny.sk) – Slovensko bude možno v blízkej dobe čakať aj tretie kolo celoplošného testovania obyvateľstva na prítomnosť ochorenia COVID-19. V diskusnej relácií RTVS Sobotné dialógy to povedal predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Ďalší postup krajiny v boji proti pandémii bude podľa neho v najbližších dňoch predmetom celospoločenskej diskusie.

Viac o téme: Koronavírus

Podľa Matoviča je v hre buď ďalšie celoplošné testovanie, alebo lockdown, teda celoplošné zatvorenie krajiny. Premiér uviedol, že celoplošné testovanie už ukázalo svoje opodstatnenie, keď za posledné dva týždne na Slovensku vzrástol počet pozitívnych prípadov o 20 percent. V okolitých európskych krajinách pritom zdravotníci zaznamenali 100-percentný nárast počtu infikovaných.

Nulté kolo celoplošného testovania na Orave a v Bardejove podľa neho zachytilo 55 percent infekčných osôb, ktoré sa v daných regiónoch v čase testovania nachádzali.

Ak prvé a druhé kolo celoplošného potvrdia úspešnosť nultého kola, okolité krajiny podľa premiéra zrejme budú chcieť kopírovať „slovenský model“. Ako dopadnú výsledky celoplošného testovania podľa premiéra neočakáva iba verejnosť na Slovensku, ale aj predstavitelia iných štátov.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

Celoplošné testovanie – odberné miesta (mestá na Slovensku)

Viac k témam: Celoplošné testovanie, COVID-19, Koronavírus, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič: Slovensko možno čaká ďalšie celoplošné testovanie, v hre je aj lockdown © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gorenje prináša už 74 rokov jednoduchší život!

Jednoduchší, príjemnejší a menej komplikovaný život s každým výrobkom Gorenje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *