Home / SVET / Azerbajdžanské rakety zasiahli hlavné mesto Náhorného Karabachu, zomreli najmenej traja civilisti

Azerbajdžanské rakety zasiahli hlavné mesto Náhorného Karabachu, zomreli najmenej traja civilisti

6.11.2020 (Webnoviny.sk) – Najmenej traja civilisti v piatok zomreli pri najnovšom bombardovaní miest v Náhornom Karabachu, keďže Azerbajdžan už šiesty týždeň pokračuje v ofenzíve s cieľom opäť získať kontrolu nad týmto separatistickým územím.

Azerbajdžanské rakety a delostrelecké granáty zasiahli obytné oblasti hlavného mesta Náhorného Karabachu Stepanakertu a mesta Šuši južne od metropoly regiónu.

Vzájomné obvinenia z útokov

Informovali o tom úrady Náhorného Karabachu, ktoré uviedli, že v Stepanakerte zomreli najmenej traja ľudia, a to jedna žena a jej dve vnúčatá.

Azerbajdžanské ministerstvo obrany poprelo, že útočí na civilné oblasti a obvinilo Arménsko z útoku na mesto Terter a neďaleké dediny v Azerbajdžane.

Náhorný Karabach sa nachádza na území Azerbajdžanu, ale je od ukončenia vojny z roku 1994 pod kontrolou síl etnických Arménov, ktorých podporuje Arménsko.

Pokusy o prímerie zlyhali

Najnovšie boje sa začali 27. septembra a vyžiadali si stovky, možno tisíce, mŕtvych. Podľa predstaviteľov Náhorného Karabachu zomrelo 1 177 vojakov tohto separatistického regiónu a 50 civilistov.

Azerbajdžanská vláda nezverejnila straty svojej armády, ale uviedla, že v dôsledku bojov zomrelo prinajmenšom 92 civilistov a viac ako 400 bolo zranených.

Boje pokračujú napriek medzinárodnej snahe o ukončenie nepriateľstva, pričom dve prímeria sprostredkované Ruskom a jedno prímerie, ktoré dohodli USA, zlyhali okamžite po tom, ako vstúpili do platnosti.

Viac k témam: Náhorný Karabach
Zdroj: Webnoviny.sk – Azerbajdžanské rakety zasiahli hlavné mesto Náhorného Karabachu, zomreli najmenej traja civilisti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké zbrane pre Ukrajinu už sú v Nemecku a Poľsku, medzi prvými dodávkami budú granáty

Spojené štáty americké chystajú dodať Kyjevu nový balík vojenskej podpory.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *