Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Predaj elektromobilov a hybridov stúpa naprieč celou Úniou, benzín a nafta však i naďalej hrajú prím

Predaj elektromobilov a hybridov stúpa naprieč celou Úniou, benzín a nafta však i naďalej hrajú prím

6.11.2020 (Webnoviny.sk) – V treťom štvrťroku tohto roku bolo takmer každé desiate osobné auto predané v Európskej únii elektricky nabíjateľným vozidlom. Ako ďalej informuje Európske združenie výrobcov automobilov (ACEA), dôvodom sú podporné opatrenia zavedené rôznymi krajinami. Benzínové a naftové motory však aj naďalej tvorili viac ako 75 percent celkového predaja automobilov v únii.

Predaje všetkých áut s alternatívnymi pohonom predstavovali od júla do septembra 2020 spolu takmer 25 percent trhu s automobilmi v EÚ. Medziročne sa pritom zdvojnásobili z 337 108 vozidiel v treťom kvartáli 2019 na aktuálnych 678 777. Spomedzi štyroch hlavných trhov zaznamenali najväčší nárast Nemecko (+ 159,8 percenta) a Francúzsko (+ 144,1 percenta), a to najmä vďaka mimoriadne vysokému predaju plug-in hybridov.

Slovensko podľa údajov asociácie eviduje taktiež výrazný medziročný rast na úrovni 127,6 percenta. Kým v treťom štvrťroku 2019 sa u nás predalo 1 208 vozidiel s alternatívnymi pohonmi, od júla do septembera aktuálneho roku to už bolo 2 749. Od začiatku roka do konca septembra sa u nás spolu predalo 6 306 takýchto vozidiel, čo je v porovnaní s predchádzajúcim rokom viac o 93 percent.

Viac k témam: elektromobil, hybridy, predaj áut
Zdroj: Webnoviny.sk – Predaj elektromobilov a hybridov stúpa naprieč celou Úniou, benzín a nafta však i naďalej hrajú prím © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *