Home / EKONOMIKA / Slovenskej pošte chýbajú stovky zamestnancov, po plošnom testovaní zostali v karanténe

Slovenskej pošte chýbajú stovky zamestnancov, po plošnom testovaní zostali v karanténe

2.11.2020 (Webnoviny.sk) – Po celoplošnom testovaní občanov na ochorenie COVID-19 momentálne eviduje Slovenská pošta 229 zamestnancov, ktorí zostali v domácej karanténe. Najviac zamestnancov s pozitívnym testom bolo v Žilinskom kraji, následne Prešovskom a Nitrianskom kraji.

Slovenská pošta zamestnáva v súčasnosti viac ako 13 500 zamestnancov a prevádzkuje 1 503 pôšt po celom Slovensku. Informovala agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Viac o téme: Koronavírus

Aktuálne zabezpečuje pošta služby v štandardnom režime. Stav zamestnancov je operatívne monitorovaný na úrovni jednotlivých pôšt. „V prípade potreby sú služby zabezpečované zastupovaním inými zamestnancami a podľa stavu zamestnancov sa prijímajú dočasné obmedzenia prevádzky, avšak zvyčajne bez dopadu na klientov. Zoznam pôšt aj s prehľadom otváracích hodín je na stránke pošty,“ dodala Iveta Dorčáková.

Slovenská pošta postupuje v súlade s vyhláškami a nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Na vstupoch do pobočiek pošty je viditeľne umiestnený oznam o zákaze vstupu a výnimkách zo zákazu vstupu podľa vyhlášky ÚVZ. Pošta aj naďalej vyžaduje dodržiavanie všetkých doterajších bezpečnostných a hygienických predpisov.

Viac o téme: Celoplošné testovanie

Viac k témam: Celoplošné testovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskej pošte chýbajú stovky zamestnancov, po plošnom testovaní zostali v karanténe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európsky parlament posilnil práva spotrebiteľov na opravu, slovenskí zákonodarcovia to kvitujú

Cieľom posilneného práva na opravu bolo znížiť množstvo odpadu a posilniť opravárenský sektor.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *