Home / SVET / Česko čaká tridsať dní v núdzovom stave, šport bude bez divákov a omše bez spevu

Česko čaká tridsať dní v núdzovom stave, šport bude bez divákov a omše bez spevu

30.9.2020 (Webnoviny.sk) – Česká vláda v súvislosti s prudkým nárastom prípadov koronavírusu v ostatných týždňoch v stredu vyhlásila 30-dňový núdzový stav, ktorý začne platiť v pondelok.

„Núdzový stav neznamená, že by sme zavádzali rovnaké opatrenia ako na jar, ktoré viedli k zatváraniu obchodov, podnikov a tak ďalej. Sú to opatrenia, ktoré sa dominantne týkajú voľnočasových aktivít,“ povedal čerstvý minister zdravotníctva Roman Prymula.

Viac o téme: Koronavírus

Nové reštriktívne opatrenia zahŕňajú na obdobie dvoch týždňov obmedzenie verejných zhromaždení. Na akciách v exteriéri sa nesmie zúčastňovať viac ako 20 osôb, v interiéroch sa môžu stretnúť nanajvýš desiati ľudia.

Medzi výnimky zaradili divadlá a kiná, ktoré by mali ďalej fungovať s maximálne 500 divákmi, no bez prestávok na občerstvenie.

Ako uvádza web TV Nova, športové podujatia sa môžu konať výlučne bez divákov, zúčastniť sa na nich môže maximálne 130 osôb. Cirkevné obrady sa môžu uskutočniť iba bez spevu a s maximálnou účasťou 100 ľudí.

Viac k témam: Koronavírus, núdzový stav
Zdroj: Webnoviny.sk – Česko čaká tridsať dní v núdzovom stave, šport bude bez divákov a omše bez spevu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Brusel posiela Ukrajine druhú tranžu makrofinančnej pomoci. Kyjev dostane 1,5 miliardy eur

Štvorročný nástroj pre Ukrajinu Európska únia schválila vo februári.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *