Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Štát pomôže predajcom áut, prezidentka Čaputová podpísala novelu zákona o prevádzke vozidiel

Štát pomôže predajcom áut, prezidentka Čaputová podpísala novelu zákona o prevádzke vozidiel

22.9.2020 (Webnoviny.sk) – Štát definitívne pomôže predajcom automobilov vyrovnať sa s dopadmi koronakrízy na ich podnikanie. Prezidentka Zuzana Čaputová totiž v utorok podpísala novelu zákona o prevádzke vozidiel v cestnej premávke.

Tá obsahuje dve podporné opatrenia, ktoré umožnia predávať vozidlá ukončenej série dlhšie časové obdobie a v roku 2021 povolia tzv. dopredaj vozidiel väčšiemu počtu vozidiel.

Zmeny predstavilo Ministerstvo dopravy a výstavby SR ako snahu pomôcť predajcom automobilov. Tí totiž majú pre viac ako mesiac zatvorené predajne, ako aj pokles celkových predajov, na skladoch približne 1 000 vozidiel, ktoré nestíhajú v termíne zaregistrovať.

To by mohlo viesť k tomu, že by museli vozidlá zaregistrovať na seba a predávať ich ako ojazdené, alebo ich vyviezť do tretích krajín, čo by im spôsobilo reálne škody. Takisto predajcom zostanú na skladoch vozidlá, ktoré by nebolo možné dopredať z dôvodu, že v roku 2021 vychádza kvantitatívne obmedzenie z predaných vozidiel v roku 2020.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, finančná pomoc
Zdroj: Webnoviny.sk – Štát pomôže predajcom áut, prezidentka Čaputová podpísala novelu zákona o prevádzke vozidiel © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *