Home / SVET / Šírenie koronavírusu v Európe ukazuje na potrebu koordinácie krokov na európskej úrovni, tvrdí Beňová

Šírenie koronavírusu v Európe ukazuje na potrebu koordinácie krokov na európskej úrovni, tvrdí Beňová

15.9.2020 (Webnoviny.sk) – Plénum Európskeho parlamentu (EP) sa bude na dnešnom zasadnutí zaoberať koronavírusom. Súčasný stav šírenia vírusu COVID-19 v Európe ukazuje na potrebu ďalšieho rozvoja spolupráce a koordinácie krokov na európskej úrovni.

Viac o téme: Koronavírus

Harmonizácia by sa mala týkať posudzovania zdravotných rizík, získavania a spracúvania dát v súvislosti s pandémiou, ale aj testovania. V tlačovej správe o tom informovala europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD).

EK by mala vypracovať spoločnú metodiku

Návrh spoločnej metodiky slúžiacej na vyhodnocovanie rizík súvisiacich s pandémiou vírusu COVID-19 by mala podľa Beňovej vypracovať Európska komisia (EK).

Členské štáty by následne mohli prijímať opatrenia súvisiace so zamedzením rizika ďalšieho šírenia koronavírusu, vrátane prípadného zavádzania hraničných kontrol, na základe rovnakých kritérií.

„Harmonizácia v tejto oblasti momentálne chýba, čo v istej miere skresľuje samotný obraz šírenia vírusu v Európe,“ pripomenula europoslankyňa.

Spoločný európsky trh je nutné posilňovať

Doterajšie dopady krízy spôsobenej vírusom COVID-19 zároveň preukázali nutnosť ďalšieho posilňovania fungovania spoločného európskeho trhu.

„Týka sa to podpory existujúcich dodávateľsko-odberateľských reťazcov, ale aj efektívnejšej ochrany spotrebiteľa, a to predovšetkým v on-line priestore,“ uzavrela Beňová.

Viac k témam: COVID-19, európsky trh, koronakríza, Koronavírus, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Šírenie koronavírusu v Európe ukazuje na potrebu koordinácie krokov na európskej úrovni, tvrdí Beňová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred zrážkou s mostom podstúpila nákladná loď v prístave v Baltimore údržbu motora

Kontajnerová loď Dalí v utorok okolo 1:30 ráno narazila do piliera mosta, ktorý sa následne zrútil do rieky Patapsco.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *