Home / SLOVENSKO / Tradičná púť k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne bude s výraznými obmedzeniami

Tradičná púť k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne bude s výraznými obmedzeniami

14.9.2020 (Webnoviny.sk) – Tradičná púť pri príležitosti sviatku Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne bude na základe rozhodnutia Konferencie biskupov Slovenska, narozdiel od minulosti, na farskej úrovni. Oznámili to organizátori púte z komunity pavlínov na webovej stránke bazilika.sk.

Sektor pre 1000 ľudí

Zároveň sa v tejto súvislosti obrátili na farnosti a cirkevné spoločenstvá so žiadosťou, aby neorganizovali 15. septembra do Šaštína hromadné púte a zájazdy.

Hlavná svätá omša bude slávená v bazilike, do ktorej bude umožnený vstup iba obmedzenému počtu pútnikov. V parku pred bazilikou budú vytvorené sektory pre približne 1 000 ľudí. Vstup do sektorov bude možný len cez vyznačené vchody,“ informujú organizátori s tým, že po naplnení kapacity týchto priestorov sa tam ďalší ľudia už nedostanú. Odporúčajú tiež zvážiť prítomnosť starších osôb, osôb s chronickými ochoreniami, s oslabenou imunitou alebo z rizikových skupín.

Obmedzený program

Hlavný program púte sa začína v utorok 15. septembra ráno viacerými svätými omšami, slávnostná svätá omša za účasti slovenských biskupov sa začína o 10:30. Vysielať ju bude Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) a TV Lux. V stredu 16. septembra o 10:30 bude svätú omšu v bazilike sláviť bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko.

Samotná púť je aj v tomto roku trojdňová, jej program je však vzhľadom na aktuálnu situáciu s koronavírusom obmedzený.

Viac k témam: COVID-19, KBS Konferencia biskupov Slovenska, Koronavírus, púť v Šaštíne, Sedembolestná Panna Mária
Zdroj: Webnoviny.sk – Tradičná púť k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne bude s výraznými obmedzeniami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *