Home / šport / Hokej / Koronavírus zasiahol aj do diania v NHL. Brankár Halák opísal, čo bolo najčudnejšie

Koronavírus zasiahol aj do diania v NHL. Brankár Halák opísal, čo bolo najčudnejšie

9.9.2020 (Webnoviny.sk) – Pandémia ochorenia COVID-19 neúprosne zasiahla aj do diania v NHL. Najprestížnejšia hokejová klubová súťaž na svete bola od marca do augusta prerušená a po letnom reštarte vrcholí v play-off bez fanúšikov, čo bola veľká zmena aj pre brankára Bostonu Bruins Jaroslava Haláka.

Boston podľahol Tampe 1:4 na zápasy

Jeho tím sa so súťažou rozlúčil v semifinále Východnej konferencie po prehre s Tampou Bay Lightning 1:4 na zápasy.

„Najčudnejšie zrejme bolo, keď sme išli na rozkorčuľovanie a na tribúnach či pri plexiskle za hracou plochou neboli žiadni ľudia. Chvíľu mi trvalo, kým mi došlo, že to tak bude aj v ďalších zápasoch,“ uviedol Halák počas videokonferencie pre zámorské médiá.

Halák ešte doplnil: „Samozrejme, počas zápasov nám chýbala energia od fanúšikov, ktorí dokážu naše mužstvo potiahnuť a dodať mu potrebnú silu. Na druhej strane som sa v tom tichu mohol dohovárať s obrancami aj útočníkmi a všetci sme sa navzájom počuli. To bol najväčší rozdiel oproti minulosti a klasickým zápasom s divákmi na tribúnach. Verím, že v budúcej sezóne sa znova dostaneme do normálu a ľudia sa na hokejové štadióny budú môcť vrátiť.“

Nečakaný odchod Raska

Halák sa po nečakanom odchode Tuukku Raska z torontskej „bubliny“ za rodinou stal z večera na ráno brankárskou jednotkou Bostonu v play-off 2020.

Odchytal deväť zápasov, z toho boli štyri víťazné s úspešnosťou zákrokov 90,2 percenta a priemerom 2,76 inkasovaného gólu. Priemery mu pokazil najmä tretí duel série s Tampou Bay, v ktorom jeho tím dostal výprask 1:7.

„Hokej je hra chýb a my sme ich urobili viac ako súper. Niekedy sme nedotiahli návrat do zápasu, či dobrý priebeh do víťazného konca. Chýbalo nám aj šťastie. Verím, že ešte príde v budúcnosti možnosť, ako ho dostať späť na svoju stranu,“ skonštatoval Halák aj na facebookovom profile Bostonu Bruins.

Aktuálne 35-ročný skúsený gólman má už niekoľko dní po sezóne a myslí najmä na oddych.Mali sme v poslednom čase veľmi veľa hokeja. Momentálne si beriem mesačné voľno, potrebujem prestávku od hokeja. Telo potrebuje oddych pred prípravou na novú sezónu. V tejto časti sezónu sa väčšinou zvykneme vracať do prípravy, teraz je to celé posunuté a potrebujeme relax,“ dodal Halák.

Viac k témam: NHL, play-off NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Koronavírus zasiahol aj do diania v NHL. Brankár Halák opísal, čo bolo najčudnejšie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *