Home / SLOVENSKO / Krajský súd v Košiciach zrušil rozsudok okresného súdu v spore mesta s parkovacou spoločnosťou EEI

Krajský súd v Košiciach zrušil rozsudok okresného súdu v spore mesta s parkovacou spoločnosťou EEI

8.9.2020 (Webnoviny.sk) – Krajský súd v Košiciach zrušil rozsudok Okresného súdu Košice I v spore mesta s parkovacou spoločnosťou EEI. Informovala o tom spoločnosť EEI po tom, ako jej doručili uznesenie košického krajského súdu z 11. augusta.

Krajský súd ním zrušil medzitýmny rozsudok vynesený Okresným súdom Košice I, ktorý bol vydaný na návrh žalobcu, teda mesta Košice, proti spoločnosti EEI v konaní o vypratanie nehnuteľnosti a na zaplatenie finančnej náhrady za bezdôvodné obohatenie.

Krajský súd v Košiciach podľa EEI v uznesení konštatoval, že v dôsledku nesprávneho procesného postupu súdu prvej inštancie došlo k porušeniu práva na spravodlivý proces.

Doručené uznesenie

„Môžeme potvrdiť, že mestu Košice bolo doručené uznesenie Krajského súdu v Košiciach, ktorého senát zrušil medzitýmny rozsudok Okresného súdu Košice I z roku 2019 o tom, že nájomná zmluva z roku 2012 je neplatná. V súčasnosti predmetné uznesenie vyhodnocujeme a v krátkom čase rozhodneme o ďalšom postupe v predmetnej veci. Mesto Košice považuje rozhodnutie Krajského súdu za prekvapujúce a nesúhlasí s jeho právnym názorom,“ uviedol hovorca mesta Košice Vladimír Fabian.

Ako ďalej dodal, podľa mesta sa krajský súd v odôvodnení svojho rozhodnutia vôbec nezaoberal vecnými dôvodmi odvolania a nevyslovil svoj právny názor na neplatnosť zmluvy, pričom práve v tomto spočíva jadro sporu medzi mestom a spoločnosťou EEI.

Krajský súd sa nezaoberal ani údajnými procesnými pochybeniami okresného súdu, ktoré namietala spoločnosť EEI,“ dodal Fabian.

Spor mesta

Spor mesta Košice s parkovacou spoločnosťou EEI trvá už takmer dva roky. Okresný súd Košice I vyniesol medzitýmny rozsudok v októbri minulého roka.

Vlani v máji bolo tiež vydané neodkladné opatrenie, v ktorom mestu Košice súd prikazuje súčinnosť pri prevádzkovaní verejných platených parkovísk a výbere parkovného na území mesta Košice až do skončenia zmluvy v roku 2022.

Krajský sud následne v októbri 2019 potvrdil rozhodnutie okresného súdu. Mesto Košice podalo ústavnú sťažnosť proti uznesenie košického krajského súdu, ale Ústavný súd SR odmietol túto sťažnosť mesta ako zjavne neopodstatnenú.

Viac k témam: konflikt, parkovanie, rozsudok, súdny proces, súdny spor
Zdroj: Webnoviny.sk – Krajský súd v Košiciach zrušil rozsudok okresného súdu v spore mesta s parkovacou spoločnosťou EEI © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *