Home / SVET / Veľký tanker neďaleko Srí Lanky stále horí, požiar však už majú pod kontrolou (foto)

Veľký tanker neďaleko Srí Lanky stále horí, požiar však už majú pod kontrolou (foto)

5.9.2020 (Webnoviny.sk) – Požiar na veľkom tankeri, ktorý začal vo štvrtok horieť pri pobreží Srí Lanky, sa podarilo dostať pod kontrolu, no zatiaľ ho neuhasili. Informovalo o tom srílanské námorníctvo, ktoré tiež uviedlo, že ho v piatok odtiahli ďalej do mora.

Plavidlo s takmer dvoma miliónmi barelmi ropy sa nachádzalo zhruba 37 kilometrov od východného pobrežia Srí Lanky a ďalej od pevniny ho odtiahli v piatok večer, vysvetlil hovorca námorníctva Indika de Silva.

Mŕtvy aj zranení

Požiar na lodi MT New Diamond vypukol, keď prepravovala ropu z Kuvajtu do Indie. Požiar sa začal šíriť zo strojovne, kde údajne vybuchol kotol. Z 23 členov filipínsko-gréckej posádky incident neprežil jeden, dvaja utrpeli zranenia.

S ohňom od štvrtka bojujú štyri remorkéry, tri plavidlá srílanských námorných síl a štyri indické lode.

Ohrozené životné prostredie

Úrady upozornili na potenciálne obrovské škody na životnom prostredí pri pobreží Srí Lanky v prípade, že loď exploduje alebo z nej unikne palivo. Ani jeden scenár sa zatiaľ nenaplnil.

Šéfka srílanského úradu pre ochranu morského prostredia Darshani Lahandapur uviedla, že jej krajina nemá zdroje ani kapacitu na boj s takouto obrovskou katastrofou a vyzvala krajiny v regióne na pomoc. Úrad plánuje pre požiar podniknúť súdne kroky, dodala.

Viac k témam: požiar lode, ropný tanker, životné prostredie
Zdroj: Webnoviny.sk – Veľký tanker neďaleko Srí Lanky stále horí, požiar však už majú pod kontrolou (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruská armáda zaútočila na infraštruktúru Ivanofrankivskej oblasti, protivzdušná obrana zostrelila všetky drony

Nijaké obete nehlásili.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *