Home / SLOVENSKO / Colníci našli kurióznu zásielku, namiesto koberca bola v balíku koža medveďa hnedého

Colníci našli kurióznu zásielku, namiesto koberca bola v balíku koža medveďa hnedého

26.8.2020 (Webnoviny.sk) – Pracovníci žilinskej vyclievacej pošty našli v jednej zo zásielok prichádzajúcej z tretích krajín vypracovanú kožu medveďa hnedého, ktorú možno doviezť na Slovensko len na základe špeciálneho povolenia. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Colného úradu v Žiline Božena Chríbiková.

„Poštová zásielka, v ktorej mal byť podľa dokladov koberec, prišla na žilinskú vyclievaciu poštu z Ruska. Keď ju príslušníci finančnej správy tohto pracoviska otvorili, naskytol sa im pohľad na kožu z medveďa hnedého. Aj napriek tomu, že sa čoraz častejšie ozývajú hlasy kritizujúce premnoženosť medveďa v našej krajine, je tento druh zaradený do Červeného zoznamu ohrozených druhov Svetovej únie ochrany prírody a obchod s ním je podriadený prísnym opatreniam,“ uviedla Chríbiková.

Pracovníci vyclievacej pošty požadovali od príjemcu tovaru, aby predložil potrebné povolenie na dovoz. Keďže ani v stanovenej lehote tak neurobil, zásielku mu nemohli odovzdať.

Ako ďalej Chríbiková doplnila, v minulosti už kontrolujúcich colníkov podobný obsah balíka prekvapil. „Raz v ňom bola vypracovaná koža a lebka so spodnou čeľusťou medveďa baribala určené pre lovca, ktorý ich získal ako poľovnícku trofej v Kanade. Druhýkrát to bola zásielka s kožou a štyrmi zubami tiež z medveďa baribala,“ dodala Chríbiková s tým, že ani v týchto prípadoch nemali adresáti doklady potrebné na dovoz a tovar bol zaistený.

Viac k témam: colníci, kuriozita
Zdroj: Webnoviny.sk – Colníci našli kurióznu zásielku, namiesto koberca bola v balíku koža medveďa hnedého © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rozpočet na prezentáciu na Bienále Benátky považujeme za primeraný, reaguje SNG na vyjadrenia ministerstva kultúry

Tohto ročný projekt Bienále Benátky bol pripravovaný od minulého leta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *