Home / SVET / Katalánsko sa pustí do masívneho testovania študentov, stretávať sa môže maximálne 10 osôb

Katalánsko sa pustí do masívneho testovania študentov, stretávať sa môže maximálne 10 osôb

25.8.2020 (Webnoviny.sk) – Prezident Katalánska Quim Torra v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom zakázal spoločenské stretnutia s účasťou vyššou ako desať osôb. V tomto severovýchodnom regióne Španielska taktiež uskutočnia masívne testovanie približne 500-tisíc študentov.

Cieľom najnovšej série opatrení, ktorú v pondelok oznámili, bude zamedziť nárastu nových prípadov ochorenia COVID-19 pred tým, ako sa v polovici septembra opätovne otvoria školy.

Torra uviedol, že nasledujúce tri týždne budú rozhodujúce v boji nielen so súčasnými ohniskami pandémie, ale taktiež z pohľadu toho, ako sa situácia s koronavírusom bude vyvíjať v priebehu jesene a zimy. „Počas týchto troch týždňov musíme urobiť všetko, pretože naša krajina musí začať fungovať a školy musia byť otvorené,“ poznamenal Quim Torra.

Katalánsko v pondelok informovalo o 1776 nových prípadoch nákazy. V tamojších nemocniciach sa momentálne nachádza takmer 700 ľudí, až 134 museli umiestniť na jednotky intenzívnej starostlivosti. Španielsko má na európskom kontinente najvyšší počet infikovaných ľudí – už vyše 400-tisíc.

Viac k témam: Koronavírus, testovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Katalánsko sa pustí do masívneho testovania študentov, stretávať sa môže maximálne 10 osôb © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *