Home / EKONOMIKA / Stredoslovenskí vodári vyhlásili generálny pardon nelegálnym odberateľom

Stredoslovenskí vodári vyhlásili generálny pardon nelegálnym odberateľom

14.7.2020 (Webnoviny.sk) – Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a.s. Banská Bystrica (StVPS) utorkom vyhlásila generálny pardon pre nelegálnych odberateľov jej služieb s platnosťou do 30. októbra.

Ako informuje firma na svojich stránkach, v rámci svojej pôsobnosti začína s podrobnou kontrolou odberných miest, ktoré sú pripojené na verejný vodovod alebo verejnú kanalizáciu, avšak nemajú uzavretú zmluvu a za uskutočnené plnenia dodávateľovi neplatia.

Nutná legalizácia pripojenia

Keďže spoločnosť chce dať takýmto subjektom príležitosť, aby sa prihlásili a odo dňa prihlásenia uzavreli s dodávateľom zmluvu a vyhli sa tak zvýšeným poplatkom a pokutám po tom, keď takéto nelegálne pripojenie kontrola odhalí, dodávateľ vyhlasuje od 14. júla do 30. októbra generálny pardon.

„Ak do uvedeného termínu nedôjde k legalizácii pripojenia uzavretím zmluvného vzťahu na príslušnom zákazníckom centre a kontrolou bude potvrdené pripojenie či už na verejný vodovod alebo verejnú kanalizáciu, prípadne odberateľ odvádza vody z povrchového odtoku do verejnej kanalizácie bez spoplatnenia, alebo využíva vlastnú studňu, z ktorej bez zaplatenia odvádza vody do verejnej kanalizácie, dôjde aj k vyčísleniu škody pre konkrétneho odberateľa,“ informuje StVPS.

Neplatiči s pokutou

V prípade, že odberateľ má uzavretú zmluvu na dodávku vody, avšak za odvádzanie odpadovej vôd do verejnej kanalizácie neplatí, dodávateľ si uplatní aj príslušnú pokutu v zmysle Všeobecných obchodných podmienok.

„Takéto konanie odberateľa je kvalifikované ako trestný čin, preto reálne hrozí aj trestnoprávna zodpovednosť v zmysle Trestného zákona,“ dodáva spoločnosť, ktorá verí, že vyhlásením generálneho pardonu budú subjekty motivované k uzavretiu zmluvného vzťahu.

Viac k témam: generálny pardon, nelegálny odber vody
Zdroj: Webnoviny.sk – Stredoslovenskí vodári vyhlásili generálny pardon nelegálnym odberateľom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *