Home / EKONOMIKA / Mestský úrad v Prešove čaká rekonštrukcia, energetická náročnosť budovy sa výrazne zníži

Mestský úrad v Prešove čaká rekonštrukcia, energetická náročnosť budovy sa výrazne zníži

29.6.2020 (Webnoviny.sk) – Mesto Prešov začína s rekonštrukciou budovy Mestského úradu na Jarkovej ulici 24. Jej cieľom je výrazne znížiť energetická náročnosť objektu. Náklady na rekonštrukciu sú takmer 1,62 milióna eur vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH), pričom 95 percent celkových nákladov, takmer 1,54 milióna eur, získala radnica z európskych zdrojov.

Mesto sa tak na rekonštrukcii bude podieľať sumou necelých 81-tisíc eur. Stavebné práce bude realizovať firma DAG Slovakia, a.s. Prešov. Práce na rekonštrukcii potrvajú do konca roka 2020.

Ako agentúru SITA informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, v rámci rekonštrukcie budovu zateplia, dostane novú strechu, ktorá zatekala, vymenia okná, dvere a klampiarske prvky.

Zároveň vymenia aj svietidlá a zmodernizujú vykurovanie. Obnova zahŕňa aj modernizáciu systémov chladenia a osadenie rekuperačnej jednotky.

„Veľmi ma teší, že tento projekt bude realizovať prešovská firma a že môžeme budovu obnoviť s finančnou podporou Európskej únie, ktorá pokryje až 95 percent nákladov. Rekonštrukciou usporíme značné množstvo energie a prispejeme tak k zníženiu negatívneho dopadu na životné prostredie,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Viac k témam: rekonštrukcia, zatepľovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Mestský úrad v Prešove čaká rekonštrukcia, energetická náročnosť budovy sa výrazne zníži © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívci odhaľujú nedostatky plánovaných zmien vo verejnom obstarávaní. Koalícii ponúkajú návod na opravu (video)

Pozmeňujúcimi návrhmi mieni urýchliť investície aj verejné obstarávanie a podporiť stavebníctvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *