Home / SLOVENSKO / Jedenástich advokátov z kauzy Kočnerova Threema čaká disciplinárne konanie

Jedenástich advokátov z kauzy Kočnerova Threema čaká disciplinárne konanie

10.6.2020 (Webnoviny.sk) – Revízna komisia Slovenskej advokátskej komory (SAK) podala 11 návrhov na začatie disciplinárneho konania voči advokátom v súvislosti so zverejnenou komunikáciou viacnásobne stíhaného Mariana K. v aplikáciách Threema a WhatsApp.

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa SAK Alexandra Donevová, to, či sa advokáti disciplinárne previnili, budú posudzovať nezávislé trojčlenné disciplinárne senáty.

„Revízna komisia SAK zaevidovala 10 sťažností, z toho boli štyri sťažnosti z podnetu kancelárie SAK. Niektoré sťažnosti smerovali voči viacerým osobám a na niektoré osoby sme dostali viacero sťažností,“ povedala Donevová.

V súvislosti s viacnásobne stíhaným Marianom K. sa v médiách spomínalo napríklad údajné vynášanie „motákov“ z väzby jedným z jeho advokátov. Ďalší boli zase spomínaní v súvislosti s možným ovplyvňovaním trestného konania alebo diskreditáciou prokurátorov.

„Je neprijateľné, ak advokát porušuje advokátske predpisy a výrazným spôsobom znižuje dôstojnosť a dobré meno advokácie. Je v záujme každého advokáta, ako aj samotnej advokácie, vymedziť sa voči takému konaniu a zasiahnuť,“ dodala Donevová.

Viac k témam: Kočner komunikácia Threema, Slovenská advokátska komora SAK
Zdroj: Webnoviny.sk – Jedenástich advokátov z kauzy Kočnerova Threema čaká disciplinárne konanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *