Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Trnavská automobilka pridá druhú zmenu, zamestnanci pracujú v rúškach a okuliaroch

Trnavská automobilka pridá druhú zmenu, zamestnanci pracujú v rúškach a okuliaroch

13.5.2020 (Webnoviny.sk) – Trnavská automobilka Groupe PSA Slovakia po rozbehnutí výroby v režime jednej zmeny pridá v týždni od 18. mája do 22. mája aj druhú zmenu. V automobilke tak bude pri dodržaní prísnych hygienických podmienok okrem rannej pracovať aj popoludňajšia zmena.

Agentúru SITA o tom informoval hovorca automobilky Peter Švec. Výrobné linky automobilky stáli od 19. marca, opäť sa rozbehli v jednozmennom režime až v tomto týždni.

Objednávky z európskych krajín

Švec v súvislosti s rozbehom výroby povedal, že dôležité pre automobilku budú objednávky z krajín, kde sa vozidlá z Trnavy najviac vyvážajú, ako je Taliansko, Nemecko, Španielsko, Francúzsko.

Viac o téme: Koronavírus

Ide o krajiny, ktoré boli výrazne zasiahnuté koronakrízou a predajne tam boli dlhšie zatvorené. Automobilka má všetky komponenty zo zahraničia potrebné na výrobu vozidiel.

Groupe PSA Slovakia počas vynúteného zastavenia produkcie pripravila podľa Šveca množstvo posilnených hygienických opatrení, ktoré musia zamestnanci rešpektovať.

Striedajúce zmeny sa nestretnú

Pracovať musia v rúškach, po fabrike sa môžu pohybovať len v okuliaroch, na niektorých postoch s ochranným štítom, vo výrobe boli nainštalované plexisklové bariéry. Zamestnanci striedajúcich zmien sa fyzicky nestretnú.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Aktuálne vytvára automobilka približne 4 500 pracovných postov, jej dodávatelia zamestnávajú ďalších približne 15-tisíc ľudí.

V minulom roku zišlo z výrobných liniek automobilky Groupe PSA Slovakia 371 152 vozidiel, bolo to o 5,4 percenta viac ako v roku 2018. Trnavská automobilka medziročne zvyšovala výrobu už osem rokov po sebe.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Trnavská automobilka pridá druhú zmenu, zamestnanci pracujú v rúškach a okuliaroch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *