Home / EKONOMIKA / PSA chce strojnásobiť predaj mimo Európy, v Rusku začne vyrábať dodávky

PSA chce strojnásobiť predaj mimo Európy, v Rusku začne vyrábať dodávky

PARÍŽ 27. novembra (WebNoviny.sk) – Francúzska automobilka PSA začne v prvom kvartáli budúceho roka vyrábať vo svojom ruskom závode PCMA Rus v meste Kaluga dodávky Peugeot Expert a Citroen Jumpy.

Výrobca áut, ktorý o tom informoval v pondelok na svojej internetovej stránke, uviedol, že ide o súčasť jeho stratégie o strojnásobenie predaja mimo Európy a zdvojnásobenie globálneho zisku do roku 2021.

V súčasnosti PSA v Kaluge pre ruský trh vyrába autá Citroen C4 a Peugeot 408. „Rozšírenie škály je teraz kľúčové pre oživenie značiek Peugeot and Citroën na ruskom trhu,“ povedal viceprezident PSA Christophe Bergerand. PSA predpokladá, že 50 percent subdodávok pri výrobe vozidiel Peugeot Expert a Citroen Jumpy bude pochádzať z ruských firiem.

Pôjde o výsledok zlepšenia spolupráce s miestnymi subdodávateľmi. Na výrobe áut Citroen C4 a Peugeot 408 v Kaluge sa ruskí subdodávatelia podieľajú 35 percentami.

Francúzska skupina PSA pôsobí aj na Slovensku. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003. Celková investícia koncernu na Slovensku už presiahla jednu miliardu eur. Vlani trnavská automobilka PSA Groupe Slovakia vyrobila 315 050 vozidiel.

Viac k témam: PSA, Rusko
Zdroj: Webnoviny.sk – PSA chce strojnásobiť predaj mimo Európy, v Rusku začne vyrábať dodávky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Smernica Európskej únie by mala urobiť poriadok v označení „eko“ a ochrániť zákazníkov pred zavádzaním

Rastúci počet „zelených“ označení na obaloch bez porovnávacích údajov je nielen neprehľadný, ale často aj zavádzajúci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *