Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Zväz automobilového priemyslu vyzýva na „Kurzarbeit“, prvé opatrenia Matovičovej vlády sú nedostatočné

Zväz automobilového priemyslu vyzýva na „Kurzarbeit“, prvé opatrenia Matovičovej vlády sú nedostatočné

30.3.2020 (Webnoviny.sk) – Spokojný s prvými oznámenými ekonomickými opatreniami Matovičovej vlády nie je ani Zväz automobilového priemyslu. Prijaté opatrenia hodnotí ako nedostatočné a opätovne vyzýva na prijatie princípov „Kurzarbeit/Shorttimework“.

Viac o téme: Koronavírus

„Princíp, kedy štát a zamestnávateľ združia prostriedky, a tak sa postarajú spoločne o udržanie pracovného miesta, je vnímaný ako jeden zo základných a účinných princípov na udržanie ekonomiky v chode, elimináciu hrozby prudkého nárastu nezamestnanosti a zánik firiem bez náhrady v budúcnosti, a to bez ohľadu na to, aká je firma veľká. Jeho neprijatie môže mať pre priemysel a pre príjmy Slovenska devastačné následky, ktoré môžu spôsobiť nezvrátiteľné škody,“ argumentuje zväz vo svojom stanovisku.

Od vlády očakáva opätovné rokovania so zástupcami zamestnávateľov o vytvorení balíka opatrení aj na podporu veľkých podnikov a zamestnávateľov. Podľa predstaviteľov automobilového sektoru si kompetentní musia uvedomiť, že prijaté opatrenia ovplyvnia aj správanie sa investorov v budúcnosti.

„V prípade, že pre veľkých zamestnávateľov a investorov, pôsobiacich naprieč Slovenskom, neurobíme nič, vnímame to ako fakt, ktorý výrazne zníži našu konkurencieschopnosť pri získavaní nových projektov. Veríme, že panuje všeobecná zhoda, že je potrebné našu konkurenciu podporovať a nie znižovať,“ konštatuje zväz.

Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Zväz automobilového priemyslu vyzýva na „Kurzarbeit“, prvé opatrenia Matovičovej vlády sú nedostatočné © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *