Home / EKONOMIKA / Informatika / Twitter vyrazil do boja proti hoaxom o koronavíruse, odstráni všetky nepravdivé príspevky

Twitter vyrazil do boja proti hoaxom o koronavíruse, odstráni všetky nepravdivé príspevky

21.3.2020 (Webnoviny.sk) – Sociálna a mikroblogovacia sieť Twitter odstráni všetky príspevky obsahujúce neoverené a nepravdivé informácie o koronavíruse. Takéto tweety by mohli ľudí vystaviť väčšiemu riziku nákazy a preto ich na základe nových bezpečnostných opatrení budú vymazávať.

Viac o téme: Koronavírus

Medzi nežiadúce budú patriť napríklad príspevky o tom, že niektoré špecifické skupiny ľudí sú náchylnejšie voči koronavírusu, ďalej tiež neoficiálne rady týkajúce sa spôsobov diagnózy či liečby.

„Tieto kroky uskutočníme vďaka úzkej spolupráci s overenými partnermi, akými sú úrady verejného zdravotníctva a vlády, pričom pri posudzovaní obsahu budeme informácie konzultovať s týmito zdrojmi,“ napísali predstavitelia spoločnosti na svojej webstránke.

Oznámenie sa objavilo po tom, ako Facebook, Google, Microsoft a Reddit tento týždeň prisľúbili, že v spolupráci s vládami budú bojovať proti šíreniu nepravdivých informácií.

Viac k témam: hoax, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Twitter vyrazil do boja proti hoaxom o koronavíruse, odstráni všetky nepravdivé príspevky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *