Home / POLITIKA / Rusko je proti plánu USA

Rusko je proti plánu USA

Hovorca Kremľa hovorí, že niektoré ustanovenia plánu ‚nezodpovedajú plne príslušným rezolúciám Bezpečnostnej rady OSN‘.

Kremeľ v nedeľu zdôraznil, že ‚dohoda storočia‘, ktorú minulý týždeň predložil Biely dom, je pre Rusko neprijateľná.

‚Je dosť jasné, že niektoré ustanovenia tohto plánu nezodpovedajú plne príslušným rezolúciám Bezpečnostnej rady OSN,‘ uviedol podľa RT hovorca prezidenta Dmitrij Peskov.

‚Vidíme reakciu Palestínčanov, vidíme reakciu rady arabských štátov, ktoré tento plán v solidarite s Palestínčanmi odmietajú,‘ poznamenal tiež Peskov.

Minulý týždeň sa v Moskve stretol premiér Netanjahu s ruským prezidentom Putinom a osobne mu Dohodu storočia predstavil.

‚Pán prezident, ste vlastne prvý vodca, s ktorým, po svojej návšteve Washingtonu ohľadom Trumpovej Dohody storočia, hovorím. Myslím, že tu bola vytvorená nová a možno jedinečná príležitosť, a rád by som ju s vami prebral a samozrejme chcem počuť vaše postrehy a vidieť, ako môžeme spojiť všetky sily v úsilí za mier a bezpečnosť, ‚povedal Netanjahu.

‚V každom prípade musím povedať, že vzťahy medzi Ruskom a Izraelom sú najsilnejšie, najpevnejšie a najlepšie v histórii. Chcel by som Vám pán prezident, za vaše osobné odhodlanie a vedenie v tejto záležitosti aj v ďalších veciach, poďakovať, ‚dodal premiér.

Zdroj: Arutz Sheva – Israel National News

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Z vojenského letiska na okupovanom Kryme hlásia výbuchy

Moskvou dosadená okupačná vláda na Kryme neskôr oznámila uzatvorenie diaľnice spájajúcej Džankoj s obcou Pobiedne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *