Home / POLITIKA / Šokujúca správa: Na atentáte na Soleimaniho sa podieľali izraelské spravodajské služby

Šokujúca správa: Na atentáte na Soleimaniho sa podieľali izraelské spravodajské služby

CIA potvrdila spoluúčasť izraelských spravodajských služieb pred leteckým úderom na najvyššieho iránskeho generála.

Izraelské spravodajské služby pomohli lokalizovať iránskeho generála Qassema Soleimaniho, ktorý bol následne americkým leteckým úderom v Iraku zabitý, informovali NBC News v noci na nedeľu.

CIA presne vedela, kadiaľ sa Soleimaniho lietadlo po odlete do Iraku pohybovalo. Tieto podrobnosti potvrdili Američanom v noci pred útokom, izraelské spravodajské služby.

Podľa týchto správ bol jediným zo svetových vodcov, ktorý pravdepodobne vedel o tom, čo sa deje pred vlastným úderom, izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Ten totiž tesne pred útokom telefonoval s Pompeom.

Cez víkend informoval Washington Post, že v deň, keď Spojené štáty v Bagdade zlikvidovali Soleimaniho, americké sily súčasne vykonali tajnú operáciu proti iránskemu vojenskému predstaviteľovi v Jemene.

Podľa štyroch oboznámených zdrojov, avšak útok proti Abdulovi Raza Shahlaihovi, veliteľovi jednotiek Quds operujúcich v Jemene, neskončil jeho smrťou.

 

Trump v rozhovore pre Fox News uviedol, že rozhodnutie o likvidácii Soleimaniho bolo urobené po varovaní pred iránskym zámerom udrieť na štyri americké ambasády. „Môžem povedať, že to pravdepodobne bolo veľvyslanectvo v Bagdade,“ uviedol Trump a dodal: „Môžem tiež odhaliť, že malo celkovo ísť pravdepodobne o štyri ambasády.“

Zdroj: TU

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *