Home / šport / Hokej / Slovenskí hokejisti prehrali aj s Nórmi a na Švajčiarskom pohári skončili poslední

Slovenskí hokejisti prehrali aj s Nórmi a na Švajčiarskom pohári skončili poslední

13.12.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali aj v druhom zápase na podujatí NaturEnergie Challenge 2019 vo švajčiarskom Vispe a obsadili posledné štvrté miesto. V piatkovom dueli o bronzovú pozíciu na turnaji podľahli Nórom 1:4.

Zverenci Craiga Ramsayho doplatili na slabší vstup do stretnutia, keď im nevyšla úvodná tretina. V nej dvakrát inkasovali z hokejok Jörgena Karteruda s Jonasom Holosom a dvojgólové manko už nedokázali zmazať.

Marcel Haščák v druhom dejstve síce znížil, ale Slováci už ďalší presný zásah nepridali. Naopak, v tretej tretine definitívne zlomil ich odpor Thomas Valkvae Olsen a Karterud pridal poistku strelou do prázdnej bránky.

Program NaturEnergie Challenge 2019 uzavrie večerný súboj o prvé miesto, v ktorom sa od 19.45 h stretnú domáci reprezentanti a hráči olympijského tímu Ruska.

Švajčiarsky pohár 2019

Visp (Švaj.)

Nórsko – Slovensko 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Góly: 4. Karterud, 11. Holos (Hoff), 54. Valkvae Olsen (Trettenes), 60. Karterud – 25. Haščák (Ivan)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Stricker (Švaj.), Salonen (Fín.) – Progin, Schlegel (obaja Švaj.), 1957 divákov

Zostavy:
Nórsko: Arntzen – Holos, Kasastul, Krogdahl, Bull, Norstebo, Östby, Loken Pedersen – Reichenberg, Lindström, Karterud – Salsten, Trettenes, Valkvae Olsen – Hoff, K. Forsberg, Ronnild – Willman, Brekke Henriksen, Knold – Granholm, Solem
Slovensko: Konrád – Čerešňák, Ivan, Štajnoch, Kozák, Jánošík, Ďaloga, Koch, Ďatelinka – Marcel Haščák, L. Hudáček, Hecl – Skalický, A. Kollár ml., Zuzin – Krivošík, Puliš, Liška – Matoušek, Zigo, Vandas

I. tretina

Úvodná tretina bola jasne v réžii nórskych hokejistov, ktorí v nej dominovali na strely 14:3.

Navyše, Slováci sa hneď na začiatku 4. min nevyhli zaváhaniu v rozohrávke. Obranca Patrik Koch poslal puk priamo na hokejku Jörgena Karteruda a ten zoči-voči Branislavovi Konrádovi nezaváhal. Útočník Popradu predviedol vydarený blafák, po ktorom rozvlnil sieť – 1:0.

Nóri využili hernú prevahu aj na strelenie druhého gólu. V 11. min vypálil od modrej čiary bek Jonas Holos, jeden zo slovenských hráčov puk nešťastne tečoval a Konrád bol bezmocný – 2:0.

II. tretina

V prostrednom dejstve sa obraz hry zmenil. Slováci boli od prvých sekúnd aktívnejší a v druhej dvadsaťminútovke prestrieľali súpera 11:2. Vyťažili z toho však len jediný gól.

V 25. min dostal Marcel Haščák veľa priestoru pri mantineli, potiahol si puk bližšie k bránke a prudkou strelou švihom potvrdil formu z domácej Tipsport ligy – 2:1.

Slováci túžili po vyrovnaní a patril im najmä záver tretiny. Dvakrát nebezpečne zakončoval Peter Zuzin a následne v presilovke strieľal príklepom tesne vedľa bránky Martin Štajnoch.

III. tretina

Tretia časť hry bola charakteristická bojovnosťou na oboch stranách.

Nóri pozorne bránili a slovenskí hokejisti sa nevedeli dostať do súvislého tlaku. Súpera síce zovreli v pasáži od 46. do 48. min v presilovej hre, ale ich strelecké pokusy skončili na Jonasovi Arntzenovi alebo mimo priestoru bránky.

Severanom boli v početnej výhode pri vylúčení Adama Jánošíka nebezpečnejší, pravidelne zamestnávali Konráda a dočkali sa odmeny tesne po návrate potrestaného hráča na ľad. V 54. min úspešne dorážal z tesnej blízkosti Thomas Valkvae Olsen – 3:1.

V poslednej sekunde stretnutia ešte napol sieť strelou do prázdnej bránky Karterud – 4:1.

Viac k témam: Švajčiarsky pohár
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí hokejisti prehrali aj s Nórmi a na Švajčiarskom pohári skončili poslední © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *