Home / SVET / Na Ukrajine po vyše dvoch rokoch zatkli podozrivých z vraždy prominentného novinára Šeremeta

Na Ukrajine po vyše dvoch rokoch zatkli podozrivých z vraždy prominentného novinára Šeremeta

12.12.2019 (Webnoviny.sk) – Ukrajinská polícia zatkla niekoľkých podozrivých z vraždy prominentného žurnalistu Pavla Šeremeta, ktorý zahynul pri výbuchu jeho auta v centre Kyjeva v júli 2016. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj však v súvislosti so štvrtkovými zatknutiami uviedol, že vyšetrovatelia ešte nevedia, kto si vraždu objednal. Medzi zatknutými sú známi vojnoví veteráni, ktorí bojovali proti proruským separatistom na východe Ukrajiny.

Jeden z podozrivých, Andrij Antonenko, informoval o svojom zatknutí na Facebooku. Rockový hudobník Antonenko slúžil ako seržant špeciálnych síl v bojoch na východe Ukrajiny. Ďalšími zatknutými sú Julia Kuzmenková, doktorka, ktorá pomáhala vojakom na východe krajiny ako dobrovoľníčka, a Jana Dugarová, vojačka, ktorá bojovala proti separatistom.

Zástupca šéfa ukrajinskej polície Jevhen Kovaľ informoval, že Antonenka a Kuzmenkovú obvinili z pripevnenia výbušného zariadenia pod žurnalistovo auto. Uviedol, že vyšetrovatelia vychádzali zo záznamov z bezpečnostných kamier a z ďalších dôkazov. Polícia identifikovala ďalších dvoch podozrivých, ktorí sú v súčasnosti vo väzení pre iné trestné činy. Formálne ich však ešte z účasti na zavraždení novinára neobvinili.

Viac k témam: vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Ukrajine po vyše dvoch rokoch zatkli podozrivých z vraždy prominentného novinára Šeremeta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *