Home / EKONOMIKA / Marian Kočner bol ministerstvom financií USA zaradený na celosvetový sankčný zoznam

Marian Kočner bol ministerstvom financií USA zaradený na celosvetový sankčný zoznam

10.12.2019 (Webnoviny.sk) – Americké ministerstvo financií zaradilo Mariana Kočnera na globálny sankčný Magnitského zoznam. Rezort financií USA, ktorý o tom informoval v utorok na svojej internetovej stránke, zároveň na zoznam zaradil šesť firiem spojených s Kočnerom.

Ide o spoločnosti Hotel Holding, International Investment Development Holding, International Investment Hotels Holding, Správa a inkaso pohľadávok, Správa a inkaso zmeniek a Tranz-Tel.

Právnym základom pre sankčný Magnitského zoznam je americký zákon z roku 2012, ktorého cieľom bolo postihovať ruských predstaviteľov zodpovedných za smrť ruského účtovníka Sergeja Magnistského, ktorý zomrel v roku 2009 v moskovskom väzení.

Od roku 2016 americká vláda na základe tohto zákona postihuje tých, ktorí porušili ľudské práva, zmrazuje ich aktíva a zakazuje im vstup na územie USA.

Ako prvý o tom informoval portál dennikn.sk.

Viac k témam: Magnitského zákon, Magnitského zoznam, sankcie
Zdroj: Webnoviny.sk – Marian Kočner bol ministerstvom financií USA zaradený na celosvetový sankčný zoznam © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *