Home / POLITIKA / Aká je NÁDEJ na zmenu ?

Aká je NÁDEJ na zmenu ?

Myslím, že  2.12. 2019 potvrdili v médiách, že do volieb v miniatúrnom Slovensku kandidujú  viac ako 2 tucty politických strán. Smutno mi je  z toho – žiadne poučenie za uplynulé 30-ročie kapitalizmu na Slovensku?

Toľko koncentrovanej hlúposti – keď dve tretiny z nich nemajú šancu? Ale tá túžba sa zviditeľniť (vidieť svoje meno na súpiske kandidát. listiny) za každú cenu – zbohom zdravý rozum, koľko neefektívnosti. A egohrátky pokračujú. Na úkor peňaženky daňových poplatníkov. Prečo je to tak ? Stretol som sa s dvoma názormi . Podľa profesora politológie je to prejav občianskych práv, takže v počtoch nevidí problém – podľa neho je hlavný problém vo volebnom systéme, tento nahráva takým počtom pokusov. Väčšinový by zredukoval počty strán a zvýšil mieru osobností v politike.

Dnes sa niektorí ľudia jednoducho predvádzajú – išiel som do politiky, je to dobrá téma na rozhovor pri káve, či pive. Ten druhý tvrdí , že toľko  strán je výrazom nie demokracie, ale výslovnej hlúposti. To, že nekandidujú ľudia, ktorí majú čo k veci povedať znamená, že je vyprahnutá celá spoločnosť. Mňa mrzí v tomto chaose hodnôt , že mnohí   ekonómovia nerozprávajú mladým ľuďom, ako sa prepracovať k väčším príjmom vlastnou prácou, ale odporúčajú im mnoho krát investíciu do rizikových fondov za účelom zárobku bez práce. Sociológovia, namiesto toho, aby riešili zlepšenie života ľudí aspoň vo verbálnej rovine, riešia problémy LGBT komunity. Učiteľská obec  málo tlačí na ministerstvá, aby zmenili vyučovacie predmety a pripravovali deti na automatizáciu a veci s tým spojené. Namiesto toho sa hrdia tým, že tlačia na duálne vzdelávanie , ktoré je tiež dôležité  čo ich v však určite v automatizácii a kybernetike nezdokonalí. Často rozprávame  o znalostnej ekonomike, avšak len duálnym vzdelávaním sa k nej neprepracujeme. A takto by som mohol pokračovať ďalej. Takže čo sa zmení po voľbách? Aká je nádej na zmenu ? Zmenia tento stav noví ľudia v politike? Obávam sa, že nesprávne myslenie v našich hlavách jedno volebné obdobie nezmení.

Nuž uvidíme, čo prinesie 29. február 2020.

Dušan Piršel

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Váľaju sa ako prasce v miliónoch od štátu ale ako a na čo ich míňajú ?

Ktorí politici berú milióny na svoje strany ale nedali na pamätník okupácie 21. augusta 1968 …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *