Home / šport / Ostatné športy / Tatran Prešov na záver základnej časti SEHA League takmer vyrobil prekvapenie v Skopje

Tatran Prešov na záver základnej časti SEHA League takmer vyrobil prekvapenie v Skopje

9.12.2019 (Webnoviny.sk) – Hádzanári Tatrana Prešov siahali po prekvapení v rámci 9. ročníka nadnárodnej „SEHA /South East Handball Association/ Gazprom League“. V pondelkovom stretnutí 9. kola A-skupiny vyhrávali po prvom polčase nad RK Vardar Skopje, ale severomacedónskemu obhajcovi prvenstva napokon podľahli 26:28 (17:13). Touto prehrou uzavreli svoje účinkovanie v základnej fáze súťaže.

Stretnutie malo v prvom polčase prekvapujúci priebeh. Domáci sa ani raz nedostali do vedenia, naopak v závere úvodného dejstva mali štvorgólové manko.

Dávid Michalka po zmene strán zvýšil už na 18:13 pre Šarišanov, ale Vardar už v 39. min vyrovnal na 18:18 a do vedenia ho v 44. min prvýkrát poslal Čupič (21:20). Vzápätí vyhrávali Skopjania 24:21, ale hostia v 55. min Rečičárom vyrovnali na 25:25. Následne však domáci trikrát skórovali a rozhodli o osude duelu. Najlepším strelcom Tatrana bol so 6 gólmi Slovinec Januš Lapajne.

Zverenci trénera Slavka Golužu majú po desiatich vystúpeniach vyrovnanú bilanciu 5 výhier – 5 prehier a v tabuľke „áčka“ si držia 3. miesto so ziskom 15 bodov. Úradujúcemu slovenskému majstrovi sa nepodarilo priamo postúpiť do marcového štvrťfinále (miestenku v ňom majú prvé dva tímy zo skupín), a tak si vo februári zahrá o účasť v ňom.

V play-off sa hrá klasickým pohárovým systémom doma – vonku, na záver príde v apríli na rad turnaj Final 4 so semifinále a zápasmi o konečné umiestnenie.

SEHA Gazprom League 2019/2020

A-skupina – 9. kolo – pondelok

RK Vardar Skopje (Sev. Maced.) – Tatran Prešov (SR) 28:26 (13:17)
Najviac gólov: Atman a Šiškariov po 5, Čupič 5/2 – Lapajne 6/1

Viac k témam: SEHA League
Zdroj: Webnoviny.sk – Tatran Prešov na záver základnej časti SEHA League takmer vyrobil prekvapenie v Skopje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Niekoľko fanúšikov Kansas City Chiefs muselo pre svoj tím obetovať prsty na rukách a nohách

Stretnutie proti Miami sa 13. januára hralo za extrémne mrazivých podmienok, teplota vzduchu klesla až na mínus 20 stupňov Celzia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *