Home / šport / Futbal / Rodné mesto Lionela Messiho pripravilo pre fanúšikov výlet do detstva argentínskej hviezdy

Rodné mesto Lionela Messiho pripravilo pre fanúšikov výlet do detstva argentínskej hviezdy

9.12.2019 (Webnoviny.sk) – So zaujímavým nápadom prišlo rodné mesto futbalovej hviezdy Lionela Messiho, ponúka záujemcom emocionálny výlet do jeho detstva. Keď bola argentínska hviezda FC Barcelona malá v skromnom susedstve La Bajady v jeho rodnom Rosáriu, nebol futbal jej hlavnou aktivitou.

Veľa času trávil Messi s kamarátmi bicyklovaním, stavaním bunkrov, hraním sa na schovávačku a občas aj ukradli citróny na džús zo susedovej záhrady.

Tieto príbehy sú súčasťou novinky – prehliadky, ktorou chcú predstavitelia Rosária dokumentovať hrdosť 32-ročného domáceho hrdinu, svetovú superstar a šesťnásobného držiteľa Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu sveta.

Prehliadka je zadarmo a prostredníctvom aplikácie prístupná vo viacerých jazykoch. Fanúšikovia majú počas nej desať zastávok.

„Leo bol normálny a obyčajný ako ostatní ľudia žijúci tu. Keď sme jazdili na bicykloch, tak sme aj padali, oškreli sme sa, robili sme si vodné bomby a potom ich hádzali na autobusy,“ uviedol Diego Vallejos, jeden z Messiho priateľov z detstva.

„Chceme zdôrazniť, že Leo je produktom mesta, ktoré ponúka mnoho príbehov súvisiacich s futbalovou hviezdou,“ poznamenal Santiago Valenti z Turistickej agentúry Rosária.

Viac k témam: Rosário
Zdroj: Webnoviny.sk – Rodné mesto Lionela Messiho pripravilo pre fanúšikov výlet do detstva argentínskej hviezdy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kouč Rakúska pred duelom na Slovensku vylúčil z kádra troch reprezentantov, dôvodom bolo ich homofóbne správanie

Hráči sa navyše musia zúčastniť na prednáškach o problematike diskriminácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *