Home / SVET / Sériový sexuálny násilník dostal od súdu za svoje zločiny tridsaťtri doživotných trestov

Sériový sexuálny násilník dostal od súdu za svoje zločiny tridsaťtri doživotných trestov

9.12.2019 (Webnoviny.sk) – Páchateľ série sexuálnych útokov na 11 žien a detí naprieč Anglickom dostal v pondelok 33 doživotných trestov. Obete Josepha McCanna mali 11 až 71 rokov a zahŕňali tri ženy, ktoré uniesol z ulice ohrozujúc ich nožom a opakovane znásilnil. V piatok ho súd v Londýne uznal vinným z 37 trestných činov.

Sudca Andrew Edis označil 34-ročného McCanna za „hrozbu pre deti“, „pedofila“ a „klasického psychopata“. Ako uviedol, odsedieť si musí minimálne tridsať rokov. Zároveň vyzval na systematické a nezávislé vyšetrenie toho, prečo štát nedokázal ochrániť jeho obete.

Usvedčeného lupiča omylom prepustili z väzenia vo februári a ten začal následne pod vplyvom kokaínu a vodky vyčíňať. Séria útokov odštartovala v apríli vo Watforde a pokračovala v Londýne, Veľkom Manchestri a Cheshire v časovom rozpätí dvoch týždňov. Zatkli ho 6. mája, keď ho policajný vrtuľník lokalizoval ukrytého na strome v Cheshire.

Viac k témam: sexuálne násilie
Zdroj: Webnoviny.sk – Sériový sexuálny násilník dostal od súdu za svoje zločiny tridsaťtri doživotných trestov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

EÚ poskytne Egyptu balík pomoci vo výške 7,4 miliardy eur, obáva sa zvýšenej migrácie k európskym brehom

Egypt je už desaťročia útočiskom pre migrantov zo subsaharskej Afriky, ktorí sa snažia uniknúť vojne alebo chudobe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *