Home / šport / Tenis / Česká tenistka Petra Kvitová získala ôsmy raz Cenu Karen Krantzckeovej za športový prístup

Česká tenistka Petra Kvitová získala ôsmy raz Cenu Karen Krantzckeovej za športový prístup

9.12.2019 (Webnoviny.sk) – Česká tenistka Petra Kvitová sa po siedmy raz v neprerušenej sérii a ôsmy raz celkovo stala držiteľkou Ceny Karen Krantzckeovej za športový prístup. Táto cena sa udeľuje hráčke, ktorá je príkladom dodržiavania pravidiel fair-play, prejavuje úctu a rešpekt súperkám a má grandiózne vystupovanie na kurte aj mimo neho.

Cena sa udeľuje od roku 1978 a medzi jej laureátky patrili veľké tenisové persóny ako Kim Clijstersová, Jelena Dementievová, Ana Ivanovičová, Lindsay Davenportová, Chris Evertová a Evonne Goolagongová-Cawleyová.

„Som hrdá a poctená. Znamená pre mňa veľmi veľa, že si ma súperky takto uctili. Dúfam, že budem inšpiráciou pre ďalšie generácie hráčok, aby sa príkladne správali a milovali tenis ako sa len dá,“ uviedla Petra Kvitová, cituje ju portál Ženskej tenisovej asociácie (WTA).

Kanaďanka Gabriela Dabrowská sa prvýkrát stala držiteľkou Ceny Peachy Kellmeyerovej za pomoc iným hráčkam ako aj podporu širších iniciatív v mene WTA. Táto cena sa udeľuje od roku 1977 a v minulosti ju získali aj Chris Evertová, Francesca Schiavoneová, Pam Shriverová a Venus Williamsová.

„Som výsostne poctená tým, že sa mi dostalo uznanie od mojich priateľov a kolegýň na Tour. Participácia v Rade hráčok WTA bol pre mňa veľký zážitok a teším sa na ďalšie aktivity pri propagácii tenisu,“ povedal Dabrowská.

Viac k témam: Cena Karen Krantzckeovej
Zdroj: Webnoviny.sk – Česká tenistka Petra Kvitová získala ôsmy raz Cenu Karen Krantzckeovej za športový prístup © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *