Home / šport / Ostatné športy / Slovenky zostali v hre o postup do štvrťfinále MS, po dramatickom zápase zdolali Lotyšky

Slovenky zostali v hre o postup do štvrťfinále MS, po dramatickom zápase zdolali Lotyšky

9.12.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenské reprezentantky vo florbale uspeli vo svojom druhom vystúpení na majstrovstvách sveta vo švajčiarskom Neuchateli, v pondelkovom súboji základnej B-skupiny zdolali Lotyšky 7:5. Napriek tomu, že Slovenky viedli po druhej tretine už 6:2, bol zápas mimoriadne dramatický, keďže ich súperky v tretej časti skorigovali na priebežných 5:6.

Ziskom dvoch bodov slovenské hráčky nechali zabudnúť na sobotňajší debakel 1:23, ktorý im uštedrili favorizované obhajkyne titulu Švédky.

Ďalšími súperkami budú Češky

V priebežnej tabuľke B-skupiny majú Slovenky na svojom konte dva body rovnako ako Švédky a Češky, tie však čaká ešte vzájomný zápas v pondelok večer.

Ďalšími súperkami slovenských florbalistiek v B-skupine budú v utorok 10. decembra od 16.30 h Češky. Ak Slovenky chcú postúpiť priamo do štvrťfinále, musia v skupine skončiť na 1. alebo 2. mieste, v opačnom prípade ich čaká osemfinále.

Slovenské hráčky mali dobrý vstup do stretnutia a od 3. min viedli gólom Michaely Šponiarovej. Po prvej tretine slovenský tím viedol 3:1 a po druhej 5:2. Keď v 46. min opäť Šponiarová upravila už na 6:2, zdalo sa, že tím spod Tatier dosiahne pohodlný triumf.

Cenné dva body

Opak bol pravda, keďže lotyšské hráčky v rozpätí 195 sekúnd strelili tri góly a prehrávali už len o jeden zásah. Kristína Hudáková však potom pridala poistku a keď necelé dve minúty pred koncom III. tretiny videoanalýza nepriznala presný zásah pre Lotyšky, Slovenky si pripísali cenné dva body.

Slovenské reprezentantky cestovali do Švajčiarska s cieľom minimálne obhájiť piate miesto z „domáceho“ svetového šampionátu spred dvoch rokov.

V porovnaní s MS 2017 síce prešiel slovenský tím výraznou obmenou, ale aj v omladenej verzii s viacerými 16-ročnými hráčkami si trúfa na prienik medzi najlepšie kolektívy na svete.

Majstrovstvá sveta žien vo florbale – Neuchatel (Švaj.)

B-skupina

Slovensko – Lotyšsko 7:5 (3:1, 2:1, 2:3)
Góly: 3. a 46. M. Šponiarová, 18. a 56. K. Hudáková, 20. P. Hudáková, 38. Ferenčíková, 38. Belicová – 51. a 52. Gaugerová, 5. Roziteová, 25. Grapenová, 49. Pavlovská

Tabuľka B-skupiny:

1. Švédsko 1 1 0 0 23:1 2
2. Česko 1 1 0 0 14:2 2
3. Slovensko 2 1 0 1 8:28 2
4. Lotyšsko 2 0 0 2 7:21 0

Viac k témam: Majstrovstvá sveta vo florbale žien
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenky zostali v hre o postup do štvrťfinále MS, po dramatickom zápase zdolali Lotyšky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *