Home / SVET / Prezident Lukašenko obyvateľov prisľúbil, že Bielorusko nikdy nebude súčasťou Ruska

Prezident Lukašenko obyvateľov prisľúbil, že Bielorusko nikdy nebude súčasťou Ruska

Fotogaléria: Alexander Lukašenko

5.12.2019 (Webnoviny.sk) – Bieloruský prezident sľúbil, že jeho krajina sa určite nestane súčasťou Ruska. Vyjadril sa tak pred víkendovým stretnutím s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, s ktorým chce zlepšiť ekonomickú spoluprácu. Alexander Lukašenko v parlamente vyhlásil, že nepodpíše žiadny dokument, ktorý by ublížil Bielorusku.

V krajine sa začali šíriť obavy z toho, že plánované stretnutie je súčasťou ruského plánu na ovládnutie Bieloruska. Odvolávajú sa pritom na ruskú anexiu Krymu a podporu separatistov na východe Ukrajiny.

Lukašenko odmieta takéto tvrdenia s tým, že „Bielorusko nikdy nemalo a ani nemá v pláne stať sa súčasťou iného štátu, dokonca ani bratského Ruska“. Dodal, že tieto dve krajiny určite nebudú mať jeden spoločný parlament.

Ruský premiér Dmitrij Medvedev sa vyjadril, že silnejšia ekonomická spolupráca neohrozí suverenitu Bieloruska. „Ľudia by sa toho nemali obávať. Mali by sme robiť odvážne rozhodnutia, aby sme tak zabezpečili pevný základ pre hospodársky a sociálny rozvoj v našich dvoch krajinách,“ dodal premiér.

Viac k témam: ekonomická spolupráca, parlament, separatisti
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Lukašenko obyvateľov prisľúbil, že Bielorusko nikdy nebude súčasťou Ruska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľské úrady zatkli muža, ktorý chcel pomôcť Rusom s atentátom na ukrajinského prezidenta Zelenského

Podozrivý sa podľa prokuratúry usiloval o kontakt s Rusmi priamo zapojenými do vojny na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *