Home / SLOVENSKO / Expremiér Fico bude trestne stíhaný pre video o kotlebovcovi Mazurekovi

Expremiér Fico bude trestne stíhaný pre video o kotlebovcovi Mazurekovi

5.12.2019 (Webnoviny.sk) – Prokurátor nariadil trestné stíhanie Roberta Fica v prípade vyjadrenia podpory Milanovi Mazurekovi po jeho odsúdení. Informuje o tom spravodajský portál televízie JOJ Noviny.sk.

„Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podľa stanoviska Generálnej prokuratúry NAKA predmetné trestné stíhanie odmietol. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry však uznesenie vyšetrovateľa NAKA zrušil ako neodôvodnené a nariadil vyšetrovateľovi vecou sa ďalej zaoberať,“ píše spomínaný portál.

Bývalý premiér vo videu povedal, že orgány činné v trestnom konaní rozhodujú pod tlakom médií a nie na základe skutočných dôkazov. Komentoval aj rozsudok Najvyššieho súdu SR, ktorý odsúdil Mazureka za extrémistické trestné činy. Poslanec Kotlebovej ĽSNS prišiel o mandát a musel zaplatiť peňažný trest vo výške 10-tisíc eur.

„Milan Mazurek povedal to, čo si myslí celý národ. Ak popravíte niekoho za pravdu, urobíte z neho národného hrdinu. Ak má byť rozsudok Najvyššieho súdu meradlom toho, čo je pri výrokoch na adresu Rómov trestným činom, to rovno môžu orgány činné v trestnom konaní vojsť do ktorejkoľvek krčmy na Slovensku a všetkých hostí pozatvárať. To sa mám naozaj báť povedať, že podporujem policajtov v tvrdých zákrokoch v osadách, ako som to urobil po zásahu polície v Moldave nad Bodvou? To sa máme báť povedať, že časť Rómov zneužíva sociálny systém?“ uviedol Fico na adresu rozhodnutia súdu.

Mazurek čelil pred Najvyšším súdom obžalobe za výroky v relácii regionálneho rádia Frontinus. Ešte v roku 2016 v nej hovoril o násilí a vandalizme Rómov, urážal ich a prirovnával k nebezpečenstvu spojenom s islamskými migrantmi.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: predseda strany Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Expremiér Fico bude trestne stíhaný pre video o kotlebovcovi Mazurekovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini si nemyslí, že ľudia idú voliť podľa toho, či sa kandidáti dvadsaťkrát stretnú pred voľbami

Ivan Korčok považuje za dôležité, aby sa prezidentskí kandidáti stretávali v predvolebných diskusiách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *