Home / POLITIKA / Bennett: Pozrite sa na projekt umelého ostrova v blízkosti Gazy

Bennett: Pozrite sa na projekt umelého ostrova v blízkosti Gazy

Minister obrany prikázal IDF, aby preskúmala uskutočniteľnosť projektu umelého ostrova v Gaze, iniciovaného ministrom Jisrael Katz.

 

Minister obrany Naftali Bennett poveril náčelníka generálneho štábu a vedenie rezortu obrany, aby vykonali štúdiu realizovateľnosti a bezpečnosti projektu umelého ostrova pri pobreží Gazy, ktorý formuloval minister Yisrael Katz.

Channel 12 News v sobotu večer informovali, že sa Bennett a náčelník generálneho štábu Aviv Kochavi tento týždeň stretli a súhlasili s podporou projektu ostrova, a nechajú preskúmať možnosti zriadenia medzinárodne financovaného medzinárodného letiska v Gaze.

Bývalí ministri obrany Moshe Ya’alon a Avigdor Liberman sa proti ostrovnej iniciatíve postavili, ale Bennett, ktorý túto myšlienku podporil, už keď bola kabinetu pred niekoľkými rokmi predstavená, ju považuje za kreatívne riešenie, ktoré môže uľahčiť život civilistom v Gaze. Samozrejme pod podmienkou, že to povolí rezort obrany – teda, že tento projekt nebude pre Izrael predstavovať hrozbu.

Minister zahraničia Yisrael Katz sa k tejto otázke vyjadril na Twitteri a povedal: „Už po celé roky propagujem iniciatívu medzinárodného ostrova blízko Gazy, ako jediného riešenia možného kontrolovaného civilného spojenie Gazy so svetom a udržanie bezpečnostnej hranice s Izraelom.“

Tento týždeň som sa stretol s ministrom obrany Bennettom, ktorý na rozdiel od jeho predchodcov vyjadril tejto iniciatíve svoju podporu. Informoval som premiéra Netanjahua a dúfam, že budeme môcť čoskoro začať, dodal minister Katz.

 

Zdroj: Arutz Sheva – Israel National News

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinským mužom v odvodovom veku žijúcim v zahraničí pozastavili konzulárne služby, potvrdil Kuleba

Hlavnou prioritou ministerstva je boj o prežitie Ukrajiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *