Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Volkswagen Slovakia vyplatí zamestnancom po trinástom plate aj štrnásty

Volkswagen Slovakia vyplatí zamestnancom po trinástom plate aj štrnásty

28.11.2019 (Webnoviny.sk) – Po júnovom 13. plate vyplatí spoločnosť Volkswagen Slovakia svojim zamestnancom aj 14. plat v súlade so zákonnými podmienkami. Vďaka uplatneniu úľavy na daniach a odvodoch získajú mnohí v čistom o 149 eur viac. Ako ďalej informovala automobilka, 13. a 14. plat vypláca ako dovolenkovú a vianočnú odmenu, obe dohodnuté v kolektívnej zmluve, už dlhé desaťročia.

„V tomto roku bolo po prvý raz uplatnené v súlade so zákonom zníženie daňového a odvodového zaťaženia oboch týchto príjmov do výšky 500 eur. Vďaka tomu získajú mnohí zamestnanci na konci roka v súčte o 260 eur v čistom viac,“ uviedla bratislavská fabrika.

Na uplatnenie daňovej a odvodovej úľavy pri 14. plate je, podobne ako pri 13. plate, potrebné splniť zákonné podmienky. To v tomto prípade predstavuje trvanie pracovného pomeru nepretržite aspoň 4 roky a vyplatenie 14. platu vo výške priemerného mesačného zárobku zamestnanca.

Volkswagen Slovakia vypláca zamestnancom 14. plat až do výšky 100 % priemerného mesačného zárobku v závislosti od počtu odpracovaných rokov. Spoločnosť podľa vlastných slov privíta každé ďalšie zníženie odvodového a daňového zaťaženia, ktoré by prispelo k zvýšeniu čistých príjmov najmä pre zamestnancov.

Viac k témam: 13. plat, 14. plat, Volkswagen Slovakia
Zdroj: Webnoviny.sk – Volkswagen Slovakia vyplatí zamestnancom po trinástom plate aj štrnásty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *